Reduceert spastische beweging, activeert spieren

De Exopulse Mollii Suit van Ottobock zorgt voor fundamentele veranderingen in de behandeling van neurologische ziekten en hun gevolgen. Het eerste neuromodulatiepak ter wereld is gebaseerd op het principe van de reciproque inhibitie en zorgt voor het ontspannen van spastische spieren en tegelijk kunnen ook zwakke spieren geactiveerd worden. Dankzij deze combinatie kunnen gebruikers een actiever dagelijks leven leiden met minder pijn.

Mollii jongen

Hoe het werkt

De werking van de Exopulse Mollii Suit steunt op neuromodulatie. Dit is een technologie, die direct op de zenuwen inwerkt om een natuurlijke biologische reactie op te roepen. Daarbij worden doelgebieden direct met elektrische impulsen geprikkeld, om de activiteit van de zenuwen te veranderen resp. te moduleren.

In het pak zitten 58 elektroden die de antagonisten van de spastische spieren stimuleren. Daardoor ontspannen de spastische spieren zich. Deze neuromodulerende stimulatie is een niet-invasieve en niet-medicamenteuze ingreep met minder bijwerkingen dan de gebruikelijke invasieve of medicamenteuze behandelingen bij spasticiteit. Dankzij het “gate control”- mechanisme vermindert dit ook de gerelateerde chronische pijn. In klinische studies zijn secundaire werkingen geïdentificeerd, zoals een algemeen gevoel van welbevinden en verbetering van het slapen.

Neuromodulatie 1
Neuromodulatie 2

Voor wie het is bedoeld

Patiënten met...

  • Multiple sclerose (MS)
  • Cerebrale parese
  • CVA
  • Ruggenmergletsel

Gebruiksdoel

  • Ontspanning van spastische spieren
  • Behoud of uitbreiding van het bewegingsspectrum
  • Activering en reactivering van spieren
  • Verhoging van de lokale doorbloeding
  • Het verminderen van symptomen en het managen van de daarmee verbonden hardnekkige chronische pijn

Een blik op het pak

De Exopulse Mollii Suit is het eerste neuromodulatiepak en bestaat uit een jas, broek en controle-unit. Het is verkrijgbaar in 37 maten, vanaf 2-3 jaar, inclusief kindermaten tot 5XL voor mannen en vrouwen. De Exopulse Mollii Suit heeft 58 ingebouwde elektroden die 40 belangrijke spiergroepen stimuleren. Per spiergroep zijn 30 verschillende instellingen mogelijk.

Getuigenis van Léa

"Voordat ik de Exopulse Mollii Suit kreeg, kon ik niet rechtop zitten en mijn benen kruisen. De Exopulse Mollii Suit geeft me meer evenwicht en ik kan er langer mee lopen. Ik kan ook langer staan en veel meer dingen doen, bijvoorbeeld koken! Ik kook erg graag. Pijnstillers neem ik ook minder – soms zelfs helemaal geen! Ik voel me veel vrijer."

Léa, 10 jaar, cerebrale parese

Het verhaal achter de Exopulse Mollii Suit

Het leed van tal van mensen verzachten, dat was het doel van Fredrik Lundqvist, de uitvinder van de Exopulse Mollii Suit. Later kwamen Nicolas Loren Abboud en Malte Binting als mede-oprichters bij het team. Alle drie hadden ze persoonlijke ervaringen met zenuwaandoeningen. Deze kennis

kwam hen van pas bij het ontwikkelen van het eerste pak voor elektrische neuromodulatie ter verbetering van de mobiliteit, het evenwicht, de bloedsomloop en de daarmee verbonden reductie van pijn.

Meer weten?

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op
menu