Orthesen of braces zijn medische hulpmiddelen die een deel van het lichaam ondersteunen en corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen. Heeft je kind pijn bij het bewegen of een bepaald type aandoening, dan kan een arts een orthese voorschrijven. Deze is bedoeld om de genezing te bevorderen, een functie te herstellen, de houding te corrigeren of belasting te voorkomen.

Verschillende soorten orthesen

Voor bijna alle ledematen bestaan er orthesen. Ze worden geprefabriceerd of volledig op maat gemaakt. Afhankelijk van wat de arts voorschrijft. VIGO heeft een gamma van de meest eenvoudige geprefabriceerde braces voor bv. verstuikingen tot op maat gemaakte orthesen voor ernstigere aandoeningen.

We zijn aanwezig in tal van ziekenhuizen, revalidatiecentra, MPI, ... waar we, na je consultatie met de behandelende arts, je kind zo snel mogelijk de juiste brace leveren. Als het gaat om een geprefabriceerde brace is zoals voor bv. bij een knieletsel, dan kan je die onmiddellijk meenemen. Voor een orthese op maat, doen we op dat moment een maatname.

Orthesen op maat maken we in onze eigen ateliers.

We gebruiken niet enkel hoogwaardige materialen maar houden ook rekening met aangepaste kleuren, prints & looks omdat we weten dat dit bijzonder belangrijk is. Vooral voor kinderen !

We hebben een eigen ontwerpster in huis die zorgt voor trendy prints en dankzij onze samenwerking met Studio 100, kunnen kinderen zelfs kiezen voor hun favoriete Studio 100 figuur op hun op maat gemaakte orthese!

SmartSit

VIGO blijft innoveren.
een revolutionaire nieuwe zitschaal
‘One fit, perfect sit !’

FIT-in

VIGO blijft innoveren.
Een meer comfortabele enkel- en voetorthese voor kinderen