Sommige mensen willen het liefst dat hun prothese niet opvalt. Voor andere prothesegebruikers kan het niet opvallend genoeg zijn. We kunnen aan alle wensen tegemoet komen zowel voor prothesen voor bovenste als voor onderste ledematen.

Soorten afwerking

Levensecht (silicone)

Wat zijn siliconen covers?

Een siliconen cover is een hoes die over de prothese (in het geval van een been) of over de stomp (in het geval van een arm) heen wordt getrokken. Hierbij worden huidskleur, beharing, aders en dergelijke zo realistisch mogelijk nagebootst.

Elke siliconen cover wordt met de hand op maat gemaakt door onze hoog getrainde specialisten in onze ateliers in Wetteren

DSC 0793
DSC 0180

Welke functies vervullen siliconen covers?

Hier moeten we een onderscheid maken tussen siliconen armcovers en siliconen beencovers.

Siliconen armcovers worden zowel omwille van esthetische als functionele doeleinden vervaardigd.

 • Esthetisch: Door de kenmerken van de valide ledemaat (kleur, aders, sproetjes, haar, moedervlek, etc.) te spiegelen naar de siliconen cover ziet die er nagenoeg levensecht uit. Deze natuurlijke look is voor heel wat mensen psychologisch erg belangrijk om hun beperking te aanvaarden.
 • Functioneel: Siliconen armcovers zijn ook erg handig als fixatiemiddel. Denk bijvoorbeeld aan het fixeren van een blad papier tijdens het schrijven of aan het vasthouden van een voorwerp. Bovendien gaan mensen die geen armprothese gebruiken vaak hun valide hand, arm en schouder overbelasten ter compensatie van wat ze niet kunnen met hun mindervalide arm. Dat kan op termijn leiden tot schouderklachten of overmatige slijtage.


Siliconen beencovers worden puur om esthetische redenen vervaardigd.

De 6 voordelen van silicone

 1. Kleurmogelijkheden:
  Met silicone kunnen we ervoor zorgen dat de huidskleur van uw cover of prothese quasi identiek is aan uw eigen huidskleur. Het verschil is nauwelijks waarneembaar
 2. Hyperrealistische afwerking:
  Naast de uitgebreide kleurmogelijkheden kunnen we met silicone ook aders, sproetjes, nagels, etc. perfect nabootsen.
 3. Water-, temperatuur- en UV-bestendig:
  Silicone is bestand tegen water, temperatuurschommelingen en UV-straling. Zo bent u zeker dat uw prothese of cover mits de nodige zorg in optimale conditie blijft.
 4. Geurloos:
  Geen vervelende geurtjes met silicone. Bovendien is silicone erg huidvriendelijk en is het een materiaal dat ademt.
 5. Comfortabel:
  Silicone voelt natuurlijk en comfortabel aan, waardoor onaangename wrijvingen worden voorkomen.
 6. Onderhoudsvriendelijk:
  Silicone is makkelijk te reinigen met warm water en pH-neutrale zeep
4164826
3453668

Design

Meer en meer komen prothesen echter uit de taboesfeer en kiezen mensen voor een design dat aansluit bij hun persoonlijkheid. De keuze uit kleuren, prints en materialen zijn eindeloos en worden via de nieuwste technieken om de prothesen geplaatst of we werken met designcovers.

DSC 2251metbeton
MG 6319 Version 2 1
IMG 1844
Jeans prothese
0 FC479 E4 4 EF3 4 D8 F B537 D3 F5 B6 D4 A9 F4
UNIQ prothese