Een goed stap-en looppatroon is belangrijk voor het dagelijks functioneren van de mens. Indien dit niet het geval is, kan dit leiden tot overbelasting van gewrichten en/of spierpijnen.

Pijnlijke voeten, knieën en rugklachten kunnen vóórkomen of verholpen worden door het dragen van steunzolen.

Ze ondersteunen de voet en corrigeren de voetstand. Hierdoor kunnen problemen zoals bv. ontstekingen, overbelasting, hol- en platvoeten, hielspoor en andere voetafwijkingen worden aangepakt.

VIGO-steunzolen worden steeds op maat gemaakt en zijn er zowel voor volwassenen als kinderen.
Er bestaan heel wat verschillende soorten materialen, afhankelijk van de nodige correctie en doelstelling.

VIGO heeft Steunzolen voor :

 • dagelijks gebruik
 • sport of wandelen
 • veiligheidsschoenen *
 • specifieke medische aandoeningen (bv. reuma, diabetes, ...)
 • ....

Locaties

Elke VIGO-steunzool wordt, na een grondige analyse van uw klachten door uw arts en onze zorgverstrekker, met zorg gemaakt in onze eigen ateliers.

VIGO heeft verschillende vestigingen en is aanwezig op tal van diensten in ziekenhuizen in heel België.
Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt waar je orthopedische steunzolen voor jezelf of je kind kan laten opmeten en afhalen.

* Indien u gecertificeerde zolen wenst, kunnen we die voor u maken. Informeer hiervoor bij uw zorgverstrekker of contacteer ons via mail, dan doen wij het nodige.

Veelgestelde vragen

 • Waar kan u terecht voor VIGO steunzolen ?

  VIGO heeft verschillende vestigingen en is aanwezig op tal van diensten in ziekenhuizen in heel België.
  Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt waar je orthopedische steunzolen voor jezelf of je kind kan laten opmeten en afhalen.

  Vind hier onze locaties of bel ons centraal nummer 09 292 20 00 voor een locatie bij jou in de buurt en maak een afspraak zodat we je snel kunnen helpen.

 • Worden steunzolen terugbetaald ?

  Steunzolen worden gedeeltelijk terugbetaald als je een voorschrift van een gespecialiseerde arts kan voorleggen. Iedere geneesheer die gespecialiseerd is in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie kan steunzolen voorschrijven.

 • Wanneer mag ik mijn steunzolen vernieuwen ?

  Tot 18 jaar: jaarlijkse hernieuwing met terugbetaling
  Vanaf 18 jaar: 2-jaarlijkse hernieuwing met terugbetaling

 • Wat als ik pijn heb wanneer ik mijn nieuwe steunzolen draag ?

  Nieuwe steunzolen ? Eerst even wennen !

  Wanneer je voor het eerst steunzolen draagt, is het nodig dat je voeten hieraan wennen. Geef jezelf een paar weken de tijd om de steunzolen in te lopen. De eerste dagen kan je starten met ze een paar uur te dragen en de duur stilaan opdrijven.

 • Wat als je kind steunzolen nodig heeft ?

  Heb je net nieuwe steunzolen voor je kind besteld? Dan adviseren we om even te wachten vooraleer je schoenen koopt. Het is beter om nieuwe schoenen altijd te passen met de aangepaste steunzolen. Zo weet je zeker dat ze zullen passen.

  Doorgaans worden steunzolen bij kinderen 1 schoenmaat groter gemaakt. Zo kunnen we de groei van je kind opvangen en passen ze één jaar. Voor kinderen raden we aan om jaarlijks een afspraak te maken bij de een gespecialiseerde arts. Zijn de steunzolen sneller te klein? Of klaagt je kind over pijn? Dan neem je best sneller een afspraak bij de behandelende arts.

 • Hoe onderhoud ik mijn steunzolen ?

  Het is belangrijk om uw steunzolen goed te onderhouden en geregeld te reinigen.

  Onderhoudstips.

Hebt u een uitgebreidere voetanalyse nodig?

Dat kan in één van onze gespecialiseerde ganglabo’s.

Neem contact met ons op voor meer info

Veiligheidsschoenen

Het dragen van ongeschikte veiligheidsschoenen vergroot de kans op lichamelijke klachten. De keuze van de juiste veiligheidsschoen is des te belangrijker. VIGO is al jarenlang actief op het vlak van Safety.

We proberen door middel van screenings en objectieve metingen te bepalen welke steunzolen of (semi-) orthopedische veiligheidsschoenen de klachten doelgericht kunnen oplossen en voorkomen.

Door een gangpatroon-screening van werknemers werk je aan :

 • minder werkverzuim
 • een hogere werktevredenheid
 • verhoogde arbeidsproductiviteit

Volgend op de Europese PBM verordering EN2016/425 zijn er genormeerde productoplossingen (EN ISO 20345:2011) voor de steunzolen in (semi-) orthopedische veiligheidsschoenen.

VIGO werkt voor het veiligheidsschoenenbeleid samen met een vaste partner, die over de grootste database (± 250 verschillende modellen) veiligheidsschoenen beschikt. Ze kunnen ook andere schoenen op vraag gratis certifiëren.

Bij VIGO kan je terecht, met de gekozen schoen, voor een intake gesprek (al dan niet met een gewenste screening) waarna wij je informeren en adviseren over de gepaste steunzolen. De steunzolen worden door VIGO gemaakt en gecertifieerd.

Consultatie en Lab

Een werknemer met voetproblemen kan op consultatie komen in alle VIGO vestigingen of indien gewenst kan, vanaf een 10-tal personen, een consultatie op locatie voorzien worden.

Tijdens deze consultatie worden de klachten besproken en specifieke acties uitgevoerd.

VIGO beschikt over 3 uitgebreide labs in Wetteren, Genk en Sterrebeek. Daarnaast is er eveneens een mobiel labo om screenings op verplaatsing te doen.
Met behulp van een professionele loopband, DV camera’s en high-speed camera’s worden loop- en stappatronen vastgelegd. De loopband is voorzien van een groot drukplatform met sensoren en gekoppeld aan een videoprogramma waarmee precieze data geregistreerd worden. De apparatuur wordt gecombineerd met een klinisch onderzoek zodat we een volledig beeld van de persoon kunnen vormen.

Wens je meer informatie of een afspraak voor een screening ?

Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Contacteer ons
menu