IMGP3188 header image

Er bestaan verschillende soorten orthesen voor het hoofd onder de vorm van een helm. Deze orthesen verschillen van vorm en uitzicht afhankelijk van hun functie. Wanneer de arts een helmpje voorschrijft voor je kind, is dat altijd even schrikken. Weet dat wij je goed begeleiden met een vlotte maatname, nuttige tips en een kwalitatief eindproduct dat er leuk uit ziet.

We vonden het zo erg dat Ella een helmpje moest dragen maar door de goede begeleiding, de snelle resultaten en vooral het feit dat Ella er zelf geen last van had, viel het uiteindelijk heel goed mee
- Mama van Ella

Hieronder vind je een overzicht van courant gebruikte helmpjes.

Deze lijst is niet limitatief. Je arts beslist welk helmpje aangewezen is voor de aandoening van je kind.

Redressiehelm

Redressiehelmen

Sommige zuigelingen worden geboren of groeien op met een schedelvervorming of –afwijking. De meest voorkomende zijn een asymmetrische afgeplatte schedel (plagiocefalie), een afplatting centraal op het achterhoofd (brachycefalie) en een vroegtijdige sluiting van de schedelnaden (craniosynostose). Wanneer een vervorming wordt vastgesteld, kan je arts een redressiehelmpje voorschrijven om de vergroeiing te corrigeren. Dit gebeurt meestal tot de leeftijd van 2 jaar.

VIGO heeft speciaal opgeleide zorgverstrekkers die je kindje volgend gedurende het ganse proces. Regelmatig kom je op controle en wordt de helm aangepast aan de evoluerende schedelvorm. Door middel van moderne scan apparatuur kan de verandering nauwkeurig in beeld gebracht worden.

Het helmpje heeft in de eerste plaats een medische functie, toch zorgen we er voor dat het er ook leuk uit ziet. Je krijgt de mogelijkheid de kleur en eventuele prints zelf te kiezen.

Productieproces van redressiehelmpjes

K foto valhem

Valhelmen

Als je kindje moeilijk of instabiel loopt, is het mogelijk dat de arts een valhelm voorschrijft. Deze dient om het hoofdje, gezicht, kin en/of kaak te beschermen. Ook in geval van epilepsie kan een helm nodig zijn. We zorgen er steeds voor dat de helm niet enkel een kwalitatief topproduct is maar dat het er ook leuk uit ziet met de nieuwste prints en kleuren.

VIGO is eveneens verdeler van Ribcap. Ribcap is geen helm, maar wel een muts die op een unieke en stijlvolle manier bescherming biedt. Heel geschikt voor outdoor activiteiten. Het leuke is dat deze mutsen niet opvallen als beschermend materiaal, maar wel als trendy modeaccesoire. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

F foto postop helm

Post-operatieve helmen

Soms heeft het hoofd na een chirurgische ingreep of trauma extra bescherming en ondersteuning nodig. De arts zal in dit geval een postoperatieve helm voorschrijven. VIGO heeft een uiteenlopend aanbod van postoperatieve helmen waarmee we u snel van dienst kunnen zijn.

menu