Android34 7167 header image

Onze benadering van pediatrische prothetische zorg is gebaseerd op het idee dat geen twee kinderen hetzelfde zijn. Ze hebben allemaal een eigen verhaal dat vraagt om een persoonlijke prothese-oplossing die past in hun dagelijkse activiteiten.

DSC 0134

Ons team van experts is gespecialiseerd in:

  • Prothesen voor bovenste en onderste ledematen
  • Mechanisch en electronisch gestuurde prothesen
  • Activiteit-specifieke-prothesen met aanpassingen voor bv. muziekinstrumenten, sport, enz.
  • Uiteenlopende afwerkingsmogelijkheden van waarheidsgetrouwe prothesen tot ultra design

Om functionele en veilige protheses, aangepast voor kinderen, te ontwerpen werken we nauw samen met revalidatieartsen, kinderartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners.

We gebruiken kwalitatieve onderdelen van o.a. Ottobock, Ossür, enz.. om tot het beste resultaat te komen.

Specifieke prothesen voor kinderen

Op zoek naar meer informatie over prothesen en afwerking ?

"Voor elk kindje zoeken we de prothese waarmee het zich het best voelt in zijn eigen leventje"

Lees meer

Octopus

Octopus is een samenwerking tussen de organisatie Adroid34 en VIGO waarbij kinderen gratis
een sportprothese ter beschikking wordt gesteld.

kinderen met een amputatie of een beperking aan de onderste of bovenste ledematen recht hebben op een kwalitatief hoogstaande prothese die hen toestaat om het leven van een normaal actief kind te leiden.
-
Octopus 1610 6822

Wanneer er interesse is om toe te treden tot het Octopus project, start alles met een eerste kennismakingsgesprek waarop de mogelijkheden van het kind (tot 18 jaar) worden bekeken. Vanaf dat moment gaan onze experten aan de slag om een sportblade te ontwerpen waarna verschillende pasmomenten volgen.

Eens het kind de blade wat meer gewoon is, kan het gratis deelnemen aan activiteitsmomenten en sporttraining, onder begeleiding van een professionele trainster voor G-sporters. Zo komt het in contact met verschillende sporten en leert het om nog meer voordeel te halen uit de blade in het dagelijkse leven.

Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website www.octopus34.be of contacteer ons per mail: info@vigogroup.eu


menu