Afspraak maken
Man in rolstoel opent zijn hek met domotica header image

Deuren openen, rolluiken bedienen of de lichten aan- en uitzetten vanop afstand? Dankzij domotica is het met één druk op de knop perfect mogelijk. Ook voor rolstoelgebruikers kan domotica een enorme meerwaarde bieden.

Daarom besloten VIGO en NIKO de handen in elkaar te slaan. Door de verschillende besturingssystemen van elektrische rolstoelen via bluetooth te koppelen met de Niko Home Control App kunnen rolstoelgebruikers hun huis perfect vanuit hun rolstoel aansturen. Handig, toch?

Hoe het werkt

De elektrische rolstoel wordt via een ingebouwde bluetooth-functie rechtstreeks gekoppeld aan de NIKO Home Control App op de smartphone of tablet van de gebruiker.

De gebruiker kan vervolgens de NIKO Home Control App zelf aansturen via de smartphone die op de rolstoel wordt bevestigd. Is dat niet mogelijk door een verminderde handfunctie, dan kan de NIKO Home Control App op smartphone ook bediend worden via andere besturingssystemen zoals joystick-, kin-, spraak- of voetbesturing.

Download de brochure

Wil u graag meer weten over wat er precies allemaal kan met dit domoticasysteem voor rolstoelgebruikers?

Laat even uw gegevens na en u krijgt meteen de brochure met alle nodige uitleg.

Wat kan je aansturen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kiest zelf hoe ver je hierin gaat. Hieronder een greep van wat je hier onder meer mee kan bedienen:

Smartphone met NIKO Home app om domotica te bedienen

  • Deuren
  • Ramen
  • Intercom
  • Rolluiken
  • (Dimbare) Verlichting
  • Verwarming
  • Ventilatie
  • Audio
  • ...

Geen kap- en breekwerk nodig

Bij de meerderheid van bestaande domoticasystemen is er aangepaste bekabeling nodig, wat heel wat kap- en breekwerk met zich meebrengt. Dat is niet alleen een hele klus, het kost ook nog eens veel geld. Met NIKO Home Control is dat niet het geval. De traditionele bekabeling blijft intact, alleen de schakelaars moeten vervangen worden door slimme schakelaars. Goedkoper, sneller en makkellijker te installeren dus. Onze experten kunnen zeer eenvoudig controleren of de bekabeling in uw woning geschikt is voor het NIKO home control systeem.

VIGO als partner

Voor de configuratie en professioneel advies naar de rolstoelgebruikers van dit slimme domoticasysteem, vond NIKO een geschikte partner bij VIGO.

Onze paramedische zorgverstrekkers helpen dagelijks rolstoelgebruikers verder en weten perfect wat hun noden zijn en hoe we hieraan kunnen beantwoorden.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over dit slimme domoticasysteem voor rolstoelgebruikers?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.