Nieuws

03 september 2020

Maak kans op een gratis paar orthopedische schoenen van VIGO

Vanaf 20 augustus tot en met 20 november loopt de VIGO shoe challenge.
Draag je orthopedische schoenen van VIGO ? Maak je graag kans op een extra gratis paar ?

Lees meer

31 juli 2020

Marie Verhulst op bezoek bij VIGO ! Een voorsmaakje ...

Marie Verhulst kiest samen met Daan en Tahnee welke Studio 100 figuren er op hun korset en spalkjes zullen staan.

Zeer uitzonderlijk mogen ze ook een kijkje nemen in de productieruimte

Lees meer

23 april 2020

VIGO Mobility, de referentie voor mobiliteit op maat

VIGO is reeds meer dan 60 jaar dé referentie op het gebied van technische orthopedie. Het bedrijf is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Van steunzolen en orthopedische schoenen over rolstoelen tot hightech prothesen en braces. Hierbij hanteert VIGO één gemeen- schappelijke factor : elke vraag van een klant wordt als een uniek verhaal bekeken en elk hulpmiddel kan aangepast worden aan de specifieke noden van de klant.

Lees meer

23 april 2020

VIGO, partner van het 3DMed-onderzoeksproject

Gepubliceerd op: 27/01/2020

Het toezichtcomité van het Interreg 2 Zeeën-programma heeft recent de toetreding van VIGO aan het 3DMED-partnerschap goedgekeurd. Hierdoor kunnen de gezamenlijke inspanningen van het consortium om 3D-printtechnologieën te ontwikkelen voor de productie van geavanceerde medische apparaten versterkt worden.

Lees meer

23 april 2020

“Dankzij deze prothese, geniet ik weer van het leven”

De voorbije maanden heeft VIGO met de patiënte Samira en Ottobock samengewerkt aan een bijzondere prothese met de Genium-knie en Meridium-voet. Een combinatie van deze twee hoogtechnologische producten is uniek in België, en zorgt voor het meest natuurlijke looppatroon dat de technologie op dit moment biedt. Samira vertelt over haar ervaring met de prothese:

Lees meer

23 april 2020

Sporten op blades met Octopus

Een twintigtal joelende, springende, huppelende en lopende kinderen hebben woensdagmiddag voor heel wat kabaal in sporthal De Warande in Wetteren gezorgd. Het enige verschil met hun leeftijdsgenootjes? Allen mankeren ze een arm of een been en behelpen ze zich met een prothese, maar dat verloopt probleemloos dankzij Octopus en VIGO dat hen helpt om een normaal leven te leiden.

Lees meer

20 april 2020

Partnerschap met VIGO versterkt het aanbod

State of the art: Ottobock breidt zijn PatientCare-netwerk uit

Het internationaal opererende medisch-technologische bedrijf Ottobock vergroot het dekkingsgebied in Europa door de aankoop van de toonaangevende Belgische specialist in technische orthopedie VIGO. Dit familiebedrijf is gevestigd in het Belgische Wetteren en levert aan steeds meer gebruikers, ook in Polen.

Lees meer

17 april 2020

CLICK-On: de andere prothese

De perfecte vorm, persoonlijk ontworpen door jou!

Vandaag is het geen taboe of stigmatiserend om prothesedrager te zijn. In de huidige samenleving is het zelfs trendy om de prothese te tonen!

Lees meer

17 april 2020

Eerste 3D-geprinte kokers voor protheses in België

Het Oost-Vlaamse orthopedisch bedrijf VIGO brengt als eerste Belgisch bedrijf een prothesekoker voor onderbeenprothesen op de markt die 3D-geprint is. Het innovatieteam van VIGO geeft na twee jaar ontwikkelen en testen groen licht voor de productie. Het nieuwe digitale proces en het printen in 3D zorgt ervoor dat prothesekokers nog nauwkeuriger om de stomp passen en erg comfortabel zitten. Paralympisch zwemmer Sven Decaesstecker en Belgisch kampioen atletiek David Delespesse zijn alvast lovend over hun nieuwe 3D-geprinte prothesekokers.

Lees meer
menu