Orthesen, ook wel braces of spalken genoemd, zijn medische hulpmiddelen die een deel van het lichaam ondersteunen, corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen.

2912353

Bij pijn na een trauma of in geval van een specifieke aandoening van spieren of gewrichten, kan een arts een orthese voorschrijven. Deze is bedoeld om de genezing te bevorderen, functies te herstellen, de houding te corrigeren en (over)belasting te voorkomen.

VIGO biedt een brede waaier aan orthesen/braces voor alle lichaamsdelen en elke leeftijd aan.

Ons gamma gaat van eenvoudige halskragen tot gesofisticeerde kniebraces. Afhankelijk van het voorschrift van de arts, werken we met geprefabriceerde braces of maken we een orthesen op maat. Meer info hierover kan je onderaan deze pagina vinden.

Voor bijna alle ledematen bestaan er orthesen. We geven u een overzicht van de braces die we courant gebruiken.

Orthese prefab

Geprefabriceerde orthesen

Een standaardorthese, of geprefabriceerde brace, hebben we steeds in verschillende maten en types op voorraad. Dankzij onze aanwezigheid op tal van diensten in ziekenhuizen met een uitgebreid team professionele zorgverstrekkers en onze verschillende vestigingen over heel België, kunnen we snel de voor jou meest aangepaste brace aanmeten. We werken hiervoor nauw samen met de gespecialiseerde arts die je behandelt, veelal op de plaats waar je op consultatie gaat of gehospitaliseerd bent.

De markt van braces is steeds in ontwikkeling om mensen een doeltreffende en geavanceerde artikelen te kunnen aanbieden voor een maximale mobiliteit met respect voor de medische vereisten. Van orthesen bij eenvoudige tot hoogtechnologische braces, VIGO werkt samen met de meest innovatieve ontwikkelaars zodat we u elke brace kunnen leveren. Heeft u ergens een specifieke orthese of brace gezien ? Contacteer ons. Wij geven u er graag meer uitleg over.

Bekijk alvast onze brochure met meest courant gebruikte geprefabriceerde braces.

C atelier orthesen op maat k4

Orthesen op maat

Bij meer ernstige, chronische of specifieke aandoeningen maken we orthesen op maat zodat ze volledig voldoen aan je noden. Onze specialisten maken je orthese in gespecialiseerde ateliers met duurzame en innovatieve materialen.

Zo weet je zeker dat je kwaliteit in handen hebt.

Vind je design belangrijk?

Dan houden we daar rekening mee. Bij maatwerk heb je de mogelijkheid om je orthese aan te passen aan je smaak met prints en aangepaste kleuren voor veters, binnenafwerking of velcro. Dit kan voor alle types maat-orthesen : spalken, korsetten, helmen, enz. .. Ontdek onze mogelijkheden aan kleuren en prints bij de downloads.

D design 7
D design 4
D design 3
N foto hand arm orthese

Veelgestelde vragen

 • Zijn orthesen of braces terugbetaald?

  Bij veel orthesen of braces heeft u recht op een (gedeeltelijke) terugbetaling van uw mutualiteit of ziekteverzekering. De terugbetaling is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Wij geven u hier graag meer uitleg over. Neem gerust contact op : 09/292 20 00

 • Wie kan een orthese voorschrijven?

  Orthesen kunnen voorgeschreven worden door volgende geneesheer-specialisten :

  • Orthopedie
  • Fysische geneeskunde en revalidatie
  • Pediatrie
  • Reumatologie
  • Neurologie
  • Chirurgie
  • Neuropsychiatrie

  Een eerste voorschrift is geldig tot 2 maanden na het uitschrijven.
  Een hernieuwingsvoorschrift is 6 maanden geldig.

 • Wanneer heb ik recht op een nieuwe orthese?

  Consulteer ons overzicht van hernieuwingstermijnen op de download pagina onder de rubriek orthesen/braces

Video's

FIT-in, een meer comfortabele enkel- en voetorthese
Kniebrace bij osteo-artrose
menu