Header brace nek header image

Het hoofd en de hals zijn belangrijke lichaamsdelen met vitale lichaamsfuncties. Na een trauma, een operatie of bij een specifieke (neurologische) aandoening kan extra bescherming nodig zijn onder de vorm van een halskraag of helm.

Soorten orthesen voor hoofd en hals:

E hoofd en hals brace

Halskragen

Na een trauma (bv. een wervelbreuk of whiplash) of een operatie aan de hals of nekwervels is het mogelijk dat u een halsorthese of halskraag dragen om de nek te ontlasten. Ze worden ook voorgeschreven als u een afwijking in de hals- of nekwervels moet corrigeren.

Er bestaat een ruim gamma van verstevigde, harde halskraag of zachte halskragen waarvan u de meest courante exemplaren kan bekijken in onze catalogus. Uw arts raadt u de gepaste halskraag aan voor uw aandoening.

K postop helm

Postoperatieve helmen

Soms heeft het hoofd na een chirurgische ingreep of trauma extra bescherming en ondersteuning nodig. De arts zal in dit geval een postoperatieve helm voorschrijven. VIGO heeft een uiteenlopend aanbod van postoperatieve helmen waarmee we u snel van dienst kunnen zijn.

J valhelm

Valhelmen

Als je moeilijk of instabiel loopt, is het mogelijk dat de arts een valhelm voorschrijft. Deze dient om het hoofd, gezicht, kin en/of kaak te beschermen. Ook in geval van epilepsie kan een helm nodig zijn. We zorgen er steeds voor dat de helm niet enkel een kwalitatief topproduct is maar dat het er ook leuk uit ziet met de nieuwste prints en kleuren.

VIGO is eveneens verdeler van Ribcap. Ribcap is geen helm, maar wel een muts die op een unieke en stijlvolle manier bescherming biedt. Heel geschikt voor outdoor activiteiten. Het leuke is dat deze mutsen niet opvallen als beschermend materiaal, maar wel als trendy modeaccesoire. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

K foto valhem

Redressiehelmen

Sommige zuigelingen worden geboren of groeien op met een schedelvervorming of –afwijking. De meest voorkomende zijn een asymmetrische afgeplatte schedel (plagiocefalie), een afplatting centraal op het achterhoofd (brachycefalie) en een vroegtijdige sluiting van de schedelnaden (craniosynostose). Wanneer een vervorming wordt vastgesteld, kan je arts een redressiehelmpje voorschrijven om de vergroeiing te corrigeren. Dit gebeurt meestal tot de leeftijd van 2 jaar.

VIGO heeft speciaal opgeleide zorgverstrekkers die je kindje volgen gedurende het ganse proces. Regelmatig kom je op controle en wordt de helm aangepast aan de evoluerende schedelvorm. Door middel van moderne scan apparatuur kan de verandering nauwkeurig in beeld gebracht worden.

Het helmpje heeft in de eerste plaats een medische functie, toch zorgen we er voor dat het er ook leuk uit ziet. Je krijgt de mogelijkheid de kleur en eventuele prints zelf te kiezen.

VIGO in uw buurt

Er is steeds een VIGO locatie bij jou in de buurt.

VIGO heeft meerdere vestigingen in heel België. Wij zijn eveneens aanwezig in tal van ziekenhuizen, patiëntencentra, woonzorgcentra en andere verzorgingsinstellingen.

Contacteer ons voor de dichtstbijzijnde dienst in jouw buurt.

Contacteer ons
menu