33556 D3 328361 4c header image

Bij pijn aan de voet, enkel of knie ten gevolge van bv. een (sport)trauma of een operatie kan uw arts een brace voorschrijven zodat het gewricht ontlast of ondersteund worden.

Uw arts bepaalt welke brace u nodig hebt en of het om een geprefabriceerd exemplaar of maatwerk gaat.
VIGO heeft verschillende vestigingen in België en is aanwezig in tal van ziekenhuizen waar we u snel kunnen helpen.

Voetorthesen

Enkel- en voetorthesen

Enkel-voet orthesen ondersteunen, beschermen of corrigeren spieren en gewrichten in de voet of enkel. Tijdens het lopen en staan, maar ook in rust. We bieden een brede waaier aan mogelijkheden van een eenvoudige enkelbandage

voor een sporttrauma tot een geofisticeerde voetopheffer in carbon bij een uitval van mobiliteitsfuncties. Je arts schrijft in overleg met onze paramedische zorgverstrekkers de meest aangepaste orthese voor jou voor.

Wil je de brace in je eigen schoen dragen? Of als een beugel die aan je schoen vastzit? Er bestaan veel verschillende soorten en verschillende materialen. Vertel ons wat je wenst en we bespreken samen de mogelijkheden.

VIGO biedt ook trendy (semi)-orthopedische schoenen aan die makkelijk zijn om te dragen in combinatie met een spalk

Knie orthesen

Knie-orthesen

Knieproblemen komen zeer frequent voor. Een kniebrace of knieorthese zorgt voor ondersteuning, stabilisatie en/of correctie van de kniegewrichten en –spieren.

Er bestaan heel wat verschillende soorten braces van eenvoudige bandages tot geavanceerde producten. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het trauma of de aandoening. Om je snel te kunnen helpen zijn we aanwezig op heel wat orthopedische diensten en diensten voor fysische geneeskundige in tal van hospitalen waar we nauw samenwerken met gespecialiseerde artsen.

Luipaard orthese

Creatieveling?

Bekijk snel alle kleuren waarmee we jouw orthese kunnen opfleuren!

Download brochure
X heuporthese

Heuporthesen

Een heuporthese is een extern hulpmiddel dat de heupen in de juiste positie zet, ondersteunt, stabiliseert en beschermt. Heb je klachten zoals bekkeninstabiliteit, een liesbreuk of heupluxatie? Dan kan een orthese helpen. Prefab of volledig op maat, we zorgen ervoor dat je de juiste orthese krijgt. Welk type je nodig hebt, bespreken we met jou en je arts.

menu