Vigo Atelier 73 header image

De romp is het gebied tussen schouders en heupen. Wanneer dit lichaamsdeel ondersteuning of correctie nodig heeft, schrijft de arts een rompprothese voor. Soms is een bestaande, geprefabriceerde orthese aangewezen om uw klachten te verminderen. Die hebben we altijd voorradig in standaard maten. Voldoen deze ortheses niet? Of moeten er correcties gebeuren? Dan maken we ze op maat.

ORT korsetten 400x400

Korsetten

Een orthopedisch korset is een orthese die om de rug of de borstkas wordt gedragen. Ze worden bij verschillende soorten aandoeningen voorgeschreven. Bijvoorbeeld een hernia, postoperatief, bij stressfracturen of scoliose.

VIGO is specialist in korsetten. We hebben verschillende soorten van een eenvoudig steunverband tot op maat gemaakte korsetten, zoals bv Boston brace, de Chêneau brace en de Wilmington brace. We maken ze altijd in samenspraak met de voorschrijvende arts en eventueel de behandelende therapeut. Kwaliteit is onze prioriteit. We streven er dus naar om korsetten te maken met het beste materiaal en afwerking.

Onze VIGO-servicepunten hebben een ruim gamma korsetten op stock. Dankzij onze ervaren bandagisten kunnen we u vlot en snel helpen. Wanneer u minder mobiel bent of in een WZC (rusthuis) verblijft, kunnen we ook bij u langs komen.

Onze VIGO-servicepunten hebben een ruim gamma korsetten op stock

Dankzij onze ervaren bandagisten kunnen we u vlot en snel helpen. Wanneer u minder mobiel bent of in een WZC (rusthuis) verblijft, kunnen we ook bij u langs komen. Contacteer ons op 09/292 20 00.

Of contacteer ons via het invulformulier
ORT comfiseat2 400x400

Zitschalen

Een zitschaal is een op maat gemaakte zitvoorziening die een correcte zithouding ondersteunt. Afhankelijk van je noden en in samenspraak met de arts wordt gekozen voor een bepaald model. Dit kan gaan over een zachte of een harde zitschaal, met basisondersteuning of net zeer uitgebreid. We vervaardigen ze steeds uit innovatieve materialen : duurzaam, vlekbestendig, ruime keuze aan kleuren en afwerkingsmaterialen, ....

Je kan ook bij ons terecht voor manuele of electrische onderstellen.

Hebt je ook een onderstel nodig? Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

Dina Sleep LOWRES 20 T ligorthese

Lig-orthesen

Een ligorthese helpt om een comfortabele en gecorrigeerde lighouding aan te nemen. Ze kan voor heel wat verlichting zorgen en ondersteunt optimaal. Maatwerk of geprefabriceerd? U kunt voor alle soorten bij ons terecht.

De kleur en afwerking kiest u zelf. Vraag ons gerust meer info. De zorgsector heeft steeds meer nood aan specifieke oplossingen om patiënten of bewoners te positioneren in een comfortabele lighouding. V!GO ontwikkelde daarom

DINA Sleep is een volledig dynamische ligorthese.

In tegenstelling tot standaard positioneringskussens en uitgefreesde statische ligorthesen, wordt DINA Sleep modulair opgebouwd uit positioneringskussens en positioneringssteunen. Op die manier is het systeem volledig aanpasbaar aan de noden van elke patiënt. Het concept laat bovendien toe om te kiezen tussen een positionering in ruglig of zijlig in éénzelfde orthese.

Video Dina Sleep

Een totaal nieuw concept dat optimaal lig- en slaapcomfort biedt.

menu