14300492 xl elderly care 930x465 header image

Indien uit een screening blijkt dat een manuele verzorgingsrolwagen onvoldoende steun en comfort biedt, kan u bij ons een zitorthese op maat laten maken. VIGO biedt een breed gamma aan maatwerk aan zodat elke cliënt individueel van het meest aangepaste comfort kan genieten.

F foto maatwerkstoel 1

Zitorthesen op maat

Een zitorthese op maat helpt niet alleen de klant in de juiste houding te brengen voor een verhoogd zitcomfort maar geeft eveneens een versterkt bakerend gevoel aan personen met dementie. Zij hebben dit uitgesproken gevoel van geborgenheid nodig wegens continu verval van het lichaamsschema, als gevolg van een centraal-neurologische aandoening. VIGO beschikt over de expertise om ook hier oplossingsgericht aan tegemoet te komen.

U hebt de keuze uit verschillende soorten zitorthesen. De talrijke positionerings-mogelijkheden, de individuele aanpassingen, de keuze van het materiaal en de snelheid van levering maken voor de patiënt een wereld van verschil.

Welke zitorthese het best is, hangt af van persoon tot persoon.

In overleg met het verzorgende team, adviseren wij u graag.

Neem contact met ons op
DNA Move

Positioneringskussens

Hebt u ook soms het gevoel dat u oncomfortabel ligt? Dan kan een positioneringskussen u helpen. Zo’n kussen zorgt voor een ontspannen en comfortabele houding. Bovendien voorkomt het heel wat aandoeningen die te wijten zijn aan spierspanning, spierverkorting, houdingsafwijkingen of bewegingsbeperking. Ze worden ook aangeraden bij dementie, reumatoïde artritis, Parkinson, Huntington of andere ziektes.

U kunt kiezen uit een breed gamma aan positioneringskussens. Dankzij de unieke vulling met VIELA-Foam traagschuim, hebben ze ook behoorlijk wat therapeutische voordelen:

  • voorkomen van vochtophoping
  • verbeteren van het algemene lichaamsgevoel en welzijn
  • faciliteren van het gevoel en de motoriek
  • verbeteren van de ademhaling en bloedcirculatie
  • ontspannen van het lichaam
  • een optimale positionering ondersteunt decubituspreventie
H foto dinasleep 2

D!NAMove

In het kader van de nood aan specifieke oplossingen om patiënten of bewoners te positioneren in een comfortabele lighouding, ontwikkelde VIGO de D!NAMove, een innoverend concept dat optimaal lig- en slaapcomfort biedt.

DINAMove is een volledig dynamische ligorthese.

In tegenstelling tot standaard positioneringskussens en uitgefreesde statische ligorthesen, wordt DINAMove modulair opgebouwd uit positioneringskussens en positioneringssteunen. Op die manier is het systeem volledig aanpasbaar aan de noden van elke patiënt. Het concept laat bovendien toe om te kiezen tussen een positionering in ruglig of zijlig in éénzelfde orthese.

Bekijk onze Dina Sleep video!

Een totaal nieuw concept dat optimaal lig- en slaapcomfort biedt.

menu