Afspraak maken

Je wil je oude leven terug opnemen. je wil je nieuwe ‘ik’ een plaats en vorm geven. Daar kunnen wij jou bij helpen.

Na een operatie, amputatie, ongeluk of hersenletsel zoeken we samen met de behandelende geneesheer-specialist hoe je opnieuw mobieler en actiever kan leven.

Man revalideert in het VIGO Activity Center

Onze prothesisten en zorgverstrekkers zijn aanwezig in ziekenhuizen, revalidatiecentra en dokterspraktijken verspreid over gans België.

Tijdens revalidatie staan je persoonlijke noden centraal

We gaan stap voor stap te werk tot we het gewenste resultaat bekomen.

Dankzij onze jarenlange ervaring, hebben we een diepgaande know-how opgebouwd wat betreft de behandeling van verschillende aandoeningen.

Dat kan gaan van eenvoudige kniebraces of gesofisticeerde orthesen die volledig op maat worden gemaakt tot de nieuwste prothesen.

Hoogtechnologische hulpmiddelen evolueren snel. VIGO blijft up-to-date door onze verstrekkers de nodige bijscholingen te laten volgen.

Revalidatie met een prothese op de loopband in het VIGO Activity Center

Hoe gaan we te werk?

Alles start met multidisciplinair overleg

Samen met de behandelende arts en het verzorgingsteam bekijken we de mogelijkheden. Vervolgens voeren we testen uit. Pas daarna bepalen we welk hulpmiddel het meest geschikt is.

Mogelijk start de revalidatie in een rolstoel en is er later een orthese of prothese nodig. Dankzij onze brede waaier aan diensten en hulpmiddelen kan dat perfect. Ons team geeft je meer uitleg over de prijzen en betalingsvoorwaarden van de verschillende hulpmiddelen. Via je mutualiteit en/of bijkomende hospitalisatieverzekering zijn veel hulpmiddelen volledig of gedeeltelijk terugbetaald.

Na de aflevering van het hulpmiddel blijf je als patiënt uiteraard welkom bij VIGO. We nemen om je vragen te beantwoorden en bij te sturen indien nodig. We zoeken altijd naar een oplossing of passen het hulpmiddel aan indien nodig. Wanneer je in aanmerking komt voor een hernieuwing van je hulpmiddeln, dan brengen we je op de hoogte. VIGO respecteert hierbij de wettelijke herstel- en hernieuwingstermijnen.

Man doet revalidatieoefeningen met VIGO Zorgverstrekker in VIGO Activity Center

Loopschool voor revalidatie en loopinitiatie

In 1979 is de loopschool bij VIGO ontstaan. In de loopschool streven we naar een optimaal herstel van patiënten met een orthopedisch hulpmiddel zoals een prothese of high-tech orthese.

De VIGO loopschool werkt samen met revalidatiecentra in gans België. Zo helpen we patiënten hun mobiliteit zo goed en zo snel mogelijk op te bouwen. Elke revalidatie start in het revalidatiecentrum onder toezicht van de behandelende arts. Nadat patiënten het revalidatiecentrum mogen verlaten, kunnen ze terecht in de loopschool voor het verderzetten van de revalidatie. Tijdens het verdere is er nauw contact en overleg met de arts en het verzorgende team.

Revalidatie - Trainen met de C-Brace

Na een amputatie moet je de spierkracht en de mobiliteit van zowel de geamputeerde als gezonde zijde heropbouwen. Door evenwichtsoefeningen stimuleren we het evenwichtsgevoel. We besteden aandacht aan transfer-oefeningen, aan mobilisaties van de gewrichten en aan het onderhoud van de functionele kracht.

Zowel patiënten die recent een amputatie ondergingen als mensen die al een tijdje vertrouwd zijn met hun prothese maar die hun mobiliteitsniveau willen verhogen, zijn gebaat bij deze aanpak.

Uiteraard is er ook alle tijd om de prothese te evalueren en indien nodig aan te passen. Aanpassingen aan de prothese of maatnames kunnen we ter plaatse laten doorgaan.

Personen met een high-tech orthese krijgen indien nodig eveneens professionele begeleiding in de loopschool. Samen met onze VIGO-kinesisten leren ze om te gaan met hun nieuwe hulpmiddel. Zo halen ze er het maximale uit met oog op hun bewegingsvrijheid.

Video's

Kiné-training in het revalidatiecentrum
De VIGO loopschool voor elke leeftijd