Afspraak maken
Exopulse Mollii Suit - Header header image

Reduceert spastische beweging, activeert spieren

De Exopulse Mollii Suit van Ottobock zorgt voor fundamentele veranderingen in de behandeling van neurologische ziekten en hun gevolgen. Dit neuromodulatiepak is gebaseerd op het principe van de reciproque inhibitie en zorgt voor het ontspannen van spastische spieren en tegelijk kunnen ook zwakke spieren geactiveerd worden. Dankzij deze combinatie kunnen gebruikers een actiever dagelijks leven leiden met minder pijn.

Hoe het werkt

De werking van de Exopulse Mollii Suit steunt op neuromodulatie. Dit is een technologie, die direct op de zenuwen inwerkt om een natuurlijke biologische reactie op te roepen. Daarbij worden doelgebieden direct met elektrische impulsen geprikkeld, om de activiteit van de zenuwen te veranderen resp. te moduleren.

In het pak zitten 58 elektroden die de antagonisten van de spastische spieren stimuleren. Daardoor ontspannen de spastische spieren zich. Deze neuromodulerende stimulatie is een niet-invasieve en niet-medicamenteuze ingreep met minder bijwerkingen dan de gebruikelijke invasieve of medicamenteuze behandelingen bij spasticiteit.

Exopulse Mollii Suit - Spasticiteit
Exopulse Mollii Suit - Elektrische stimulatie

Voor wie het is bedoeld

Exopulse Mollii Suit - Michele knuffelt opnieuw

Patiënten met...

  • Multiple sclerose (MS)
  • Cerebrale parese
  • CVA

Gebruiksdoel

  • Ontspanning van spastische spieren
  • Behoud of uitbreiding van het bewegingsspectrum
  • Activering en reactivering van spieren
  • Het verminderen van symptomen en het managen van de daarmee verbonden pijn

De Exopulse Mollii Suit is een neuromodulatiepak en bestaat uit een jas, broek en controle-unit. Het is verkrijgbaar in 37 maten, vanaf 2-3 jaar, inclusief kindermaten tot 5XL voor mannen en vrouwen. De Exopulse Mollii Suit heeft 58 ingebouwde elektroden die 40 belangrijke spiergroepen stimuleren. Per spiergroep zijn 30 verschillende instellingen mogelijk.

Download de brochure

Wil je meer weten over de Exopulse Mollii Suit?

Laat even je gegevens na en je kan meteen de brochure bekijken.

Vragen of meer informatie?

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier.