Test alt tag

In de kijker: de microprocessor gestuurde knie (MCK)

Is een elektronische protheseknie iets voor u? Op weg naar veiliger en vlotter stappen!
VIGO, het expertisecentrum in elektronische protheseknieën.

Ontdek het nu

Doorgaan na een amputatie.

Een amputatie is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Enerzijds is er het aanvaardingsproces over het verlies van je lidmaat, anderzijds wil je de verloren functie zo goed mogelijk compenseren. VIGO heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van prothesepatiënten van elke leeftijd. In overleg met de arts en het paramedisch team, zoeken we naar de meest innovatieve oplossing die er voor zorgt dat je je leven zo compleet mogelijk kan hervatten.

Intro test alt tag

Elke amputatie-patiënt is uniek waardoor er niet één pasklaar prothese-antwoord is.
Technologische vooruitgang heeft er voor gezorgd dat prothesen veiliger, natuurlijker en comfortabeler aanvoelen voor de gebruiker. Het is belangrijk om binnen het grote aanbod de juiste prothese voor jou te vinden die je met respect voor veiligheid, maximale bewegingsmogelijkheden geeft en ook esthetisch aansluit bij wat je wenst.

Onze ervaren VIGO prothesisten evalueren de behoeften van elke amputatie-patiënt om zo de beste prothese aan te bevelen die past bij hun functie en levensstijl. Hiervoor werken we met de producten van de meest innovatieve protheseleveranciers. Comfort en veiligheid zijn primordiaal in dit proces. Daarom gaan we steeds op zoek naar de ideale koker of osseointegratie oplossing en investeren we veel tijd in de opbouw van je prothese.

Ons gespecialiseerde team van prothesisten is aanwezig in verschillende vestigingen over heel België. bovendien zijn we verbonden aan verscheidene universitaire ziekenhuizen en aanwezig op talrijke revalidatiecentra.

VIGO maakt eveneens deel uit van een groot internationaal netwerk waardoor we steeds op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties. Heb je vragen over een nieuw soort prothese ? Aarzel niet om ons te contacteren. We geven je vrijblijvend alle informatie.

We blijven klaar staan voor jou. Alt tag test

We blijven klaar staan voor jou.

Onze diensten stoppen niet bij het afleveren van een prothese. We blijven je technisch en administratief ondersteunen en staan je bij in je revalidatie om je vlot leren om te gaan met je prothese.

Dat kan ook in onze loopschool te Wetteren waar kinesisten en prothesisten dagelijks klaar staan om je te helpen. Je leert niet enkel vlotter om te gaan met je prothese maar we kijken naar je hele lichaam zodat eventuele pijnklachten aan je andere been, heup of rug door overbelasting, beperkt blijven. Meer informatie.

Alt tag test

Osseointegratie

Het OPRA™ Implantaatsysteem is een innovatieve methode die de directe verbinding van een kunstledemaat met het skelet mogelijk maakt. De protheses worden stevig bevestigd door middel van een snelle verbinding, waardoor uw prothese een echt verlengstuk van uw lichaam en geest wordt, dat door u wordt gecontroleerd. Het systeem is beschikbaar voor zowel de bovenste als de onderste ledematen en heeft honderden geamputeerden van over de hele wereld de mogelijkheid gegeven om opnieuw te genieten van wat de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen - gewone, prachtige, dagelijkse dingen zoals vrije beweging of het voelen van de grond waarop je loopt.

Voor meer informatie kan u de video op deze pagina bekijken of de infobrochure downloaden.

Video’s

Primeur in België: 3D geprinte prothesekokers
Een electronische knieprothese voor Reka
Osseointegratie
Test alt tag

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken hoe we je het best kunnen helpen.

Je kan ons bellen op het algemeen nummer 09/292 20 00
of contacteer online contactformulier

contactformulier
menu