Afspraak maken
Elektronische knieprothese

In de kijker: de elektronische knieprothese (MCK)

Ontdek de mogelijkheden van elektronische knieprotheses.

Ervaar maximale mobiliteit, comfort en leid een actief leven met een geavanceerde elektronische knieprothese.

Ontdek het nu

Leven met een prothese na een amputatie

Een amputatie is een ingrijpende gebeurtenis. Zowel lichamelijk als mentaal. Enerzijds moet je het verlies van je ledemaat leren aanvaarden. Anderzijds wil je zo snel mogelijk zelfstandig door het leven gaan met een prothese.

VIGO heeft jaren ervaring in het begeleiden van prothesepatiënten van elke leeftijd. In overleg met de arts en het paramedisch team, zoeken we naar een prothese die bij je past en die ervoor zorgt dat je je leven optimaal kan hervatten.

Samy Meziani met myo elektronische armprothese op café

Op zoek naar de juiste prothese

Dankzij de huidige technologie voelen prothesen veiliger, natuurlijker en comfortabeler aan dan ooit voor de gebruiker. Toch blijft het belangrijk om binnen het grote aanbod een prothese te vinden die bij jou past. Veiligheid, een maximale bewegingsvrijheid en esthetiek spelen hierin een belangrijke rol.

Onze ervaren prothesisten houden maximaal rekening met wat je nodig hebt. Ze bevelen je een prothese aan die perfect past bij je levensstijl. Hiervoor werken we met de producten van de meest innovatieve prothesefabrikanten. Comfort en veiligheid staan centraal in dit proces. Daarom gaan we steeds op zoek naar de ideale koker of osseointegratie. Ook spenderen we de nodige aandacht aan de opbouw van je prothese.

Onze prothesisten zijn aanwezig in verschillende vestigingen verspreid over gans België. Bovendien zijn we aanwezig in verschillende universitaire ziekenhuizen en revalidatiecentra.

VIGO maakt eveneens deel uit van een groot internationaal netwerk. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties.

Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. We geven je vrijblijvend alle informatie.

VIGO helpt u stappen met een prothese

We staan altijd voor je klaar

Onze dienstverlening houdt niet op na het afleveren van een prothese. We blijven je technisch en administratief ondersteunen. We staan je ook bij in je revalidatie om je te leren omgaan met je prothese.

Dat kan ook in onze Activity Center te Wetteren of Antwerpen-Zuid. Daar staan kinesisten en prothesisten dagelijks voor je klaar om je te helpen. Je leert niet enkel vlotter om te gaan met je prothese, maar we kijken naar je volledige lichaam. Zo beperken we eventuele pijnklachten aan je andere been, heup of rug door overbelasting. Meer informatie.

Prothese - Osseointegratie

Osseointegratie

Bij osseointegratie wordt de prothese rechtstreeks bevestigd aan het bot. Hierdoor is de prothese een echt verlengstuk van je lichaam en geest.

Het systeem is beschikbaar voor zowel de bovenste als de onderste ledematen. Het heeft geamputeerden van over de hele wereld de mogelijkheid gegeven om opnieuw te genieten van dagdagelijkse dingen zoals stappen of aanvoelen op welk type grond je loopt.

Voor meer informatie kan u de video bekijken of de infobrochure downloaden.

Video’s

Primeur in België: 3D-geprinte prothesekokers
Een elektronische knieprothese voor Reka
Osseointegratie
Elektronische prothese

Contacteer ons

Bel het nummer 09/292 20 00

of contacteer ons via het contactformulier

Naar het contactformulier