Afspraak maken
Anaplastologie header image

Anaplastologie is een specialiteit waarbij ontbrekende lichaamsdelen levensecht mogelijk nagemaakt. Zo wordt het dat het haast onmogelijk om de prothese (of epithese) te onderscheiden van het oorspronkelijke lichaamsdeel.

Anaplastologie

Gezichtprothesen

Een trauma of ongeluk, tumor, een aangeboren misvorming, etc. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk waardoor het soms noodzakelijk is een lichaamsdeel te amputeren of te verwijderen.

Bij amputaties in het aangezicht kan je hierdoor sociaal geïsoleerd raken. In dat geval kan anaplastologie redding brengen.

Onze anaplastologisten zijn gespecialiseerd in gezichtsepithesen. Ze beheersen de combinatie van een grondige kennis van de anatomie met artistieke vaardigheden. Zo slagen ze erin om een waarheidsgetrouwe prothese te maken met de genuanceerde structuur, vorm, kleur en textuur van het menselijk lichaam.

Realisaties

Elke gezichtsprothese is uniek. Toch willen we u aan de hand van enkele voor en na foto's de mogelijkheden laten zien van oog-, oor- en neusepithesen.

Oog - Anaplastologie
Oor - anaplastologie
Neus - anaplastologie
Labo anaplastologie

Gespecialiseerd centrum

Elke patiënt is uniek en wordt ook zo behandeld. In ons gespecialiseerde centrum voor anaplastologie te Sterrebeek, ontvangen we mensen in alle discretie om samen te bekijken wat we voor hen kunnen doen. Op dinsdag hebben we ook consultatie in Gent.

Wens je meer te weten over onze werking ?
contacteer ons voor een afspraak.