Onze voeten zijn onze belangrijkste vorm van mobiliteit. Tijdens een mensenleven lopen we gemiddeld vijf keer de aardbol rond !

DSC 2181

Het onderstreept het belang van een goede verzorging van je voeten, zeker wanneer je pijnklachten hebt of een medische afwijking. Goede en aangepaste steunzolen of schoenen kunnen heel wat klachten en last verkomen.

VIGO heeft heel wat expertise in huis als het aankomt op het maken van orthopedische schoenen en steunzolen op maat. Onze zorgverstrekkers zijn orthopedisch schoentechniekers en hebben een zeer uitgebreide kennis. Samen met de patiënt zoeken we altijd naar de beste oplossing.

We hebben verschillende vestigingen in heel België en zijn aanwezig op tal van diensten in ziekenhuizen in heel België.
Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt waar je terecht kan voor orthopedische steunzolen of schoenen.

Wanneer kinderen of volwassenen specifieke voetafwijkingen hebben waar steunzolen en semi-orthopedische schoenen geen oplossing bieden, zijn orthopedische schoenen aangewezen.

DSC 9580

VIGO is gespecialiseerd in orthopedische schoenen.

Deze schoenen worden na een maatname door een orthopedisch schoenverstrekker volledig op maat gemaakt in onze eigen ateliers.

De tijd dat orthopedische schoenen saai en onelegant waren, is voorbij. De VIGO orthopedische schoenen zien er trendy uit ! Je kan zelf kiezen tussen tal van kleuren en modellen. Neem een kijkje in onze modellenboeken of breng zelf een afbeelding mee van een schoen die je mooi vindt. Onze orthopedische zorgverstrekkers proberen zo goed mogelijk aan al je wensen te voldoen. Zo vind je altijd een schoen die bij je past. Zelfs pantoffels en veiligheidsschoenen.

Modellen

IMG 2955
IMG 4153
20200122 095725
2 D64 CBFE B516 4 A92 A148 07 D0470 C515 A
IMG 1142
Received 205065010808727
Pics Art 02 28 12 18 39
Image00007
18 08 2020 3
18 08 2020 7
DSC 0237
DSC 0224

Veelgestelde vragen

 • Terugbetaling en hernieuwingstermijn

  Indien je een voorschrift van een specialist-geneesheer hebt, worden orthopedische schoenen gedeeltelijk terugbetaald door het ziekenfonds. Het terugbetaalde bedrag en de hernieuwingstermijn is afhankelijk van de ernst van de voetafwijking.

  U kan de verschillende bedragen en termijnen hier terugvinden.

 • Waar kan je terecht voor VIGO orthopedische schoenen?

  VIGO heeft verschillende vestigingen en is aanwezig op tal van diensten van ziekenhuizen in heel België.

  Bepaalde vestigingen en diensten zijn gespecialiseerd in orthopedische schoenen. Bekijk onze vestigingen of bel ons centraal nummer 09 292 20 00 voor een locatie bij jou in de buurt.

 • Hoe verloopt het proces van orthopedische schoenen van maatname tot aflevering ?

  Voor orthopedische schoenen is allereerst een voorschrift nodig van een gespecialiseerd geneesheer. Hiermee kan je terecht voor een maatname bij verschillende VIGO-vestigingen. Vooraleer we kunnen starten met de productie van je schoenen, zijn we verplicht een aanvraag in te dienen bij je mutualiteit.

  Na goedkeuring van de aanvraag, starten we met de maatname van je voeten. Dat gebeurt door gespecialiseerde orthopedische verstrekkers aan de hand van de nieuwste technieken. We starten met een gipsafdruk die 3D wordt ingescand en met een digitaal programma (CADCAM) uitgetekend. Op basis daarvan vervaardigen we een individuele en op maat uitgefreesde leest waarop de schoen gemaakt zal worden. Dit proces hebben we helemaal in eigen handen in onze VIGO werkplaats in Genk.

  Bij de vervolgafspraak pas je een doorzichtige proefschoen. Samen zoeken we het gewenste model en de juiste kleur uit. Je kan altijd een voorbeeldschoen of foto meenemen waarop we ons kunnen baseren.

  Na het tekenen van de patronen volgt het snijden en stikken van het leer. Je schoen wordt in deze fase nauwkeuring geconstrueerd.

  Wanneer je schoenen klaar zijn nemen we contact met je op. We passen de laatste details aan wanneer je ze komt afhalen. Zo zijn we zeker dat je er comfortabel mee kunt wandelen en je schoenen volledig aangepast zijn aan de voet.

 • Voor het eerst orthopedische schoenen? Even wennen!

  Draag je voor het eerst orthopedische schoenen? Dan kan het zijn dat je voeten er aan moet wennen. Zorg er daarom voor dat je de schoenen goed inloopt. Draag je schoenen op de eerste dag maar een half uur, en op de tweede dag een uur. Elke dag doe je dit één uur langer. Na ongeveer twee weken zijn de schoenen ingelopen en kun je ze de hele dag dragen.

 • Hoe lang duurt het vooraleer mijn schoenen klaar zijn ?

  Na de goedkeuring van de aanvraag door de mutualiteit, duurt de levertijd van nieuwe op maat gemaakte schoenen acht tot tien weken. De precieze levertijd hangt af van de complexiteit van de aanpassingen die wij aan je schoenen doen. Soms is ook een tussentijdse pasafspraak nodig.

  Wanneer je reeds eerder orthopedische schoenen hebt besteld bij ons, is de levertijd doorgaans zes weken.

menu