Afspraak maken
Veiligheidsschoenen header image

Het dragen van ongeschikte veiligheidsschoenen vergroot de kans op lichamelijke klachten. De keuze voor de juiste veiligheidsschoen is des te belangrijker. Bij VIGO hebben we al jarenlang ervaring met veiligheidsschoenen

Werkbank met veiligheidsschoenen

Screening

Aan de hand van een screening en objectieve metingen bepalen we welke steunzolen of (semi-) orthopedische veiligheidsschoenen de klachten doelgericht kunnen oplossen en voorkomen.

Deze screening is belangrijk om te komen tot:

  • Minder werkverzuim
  • Hogere werktevredenheid
  • Verhoogde arbeidsproductiviteit

Volgend op de Europese PBM verordering EN2016/425 zijn er genormeerde productoplossingen (EN ISO 20345:2011) voor de steunzolen in (semi-) orthopedische veiligheidsschoenen.

Vaste partner

VIGO werkt voor het veiligheidsschoenenbeleid samen met een vaste partner, die over de grootste database (± 250 verschillende modellen) veiligheidsschoenen beschikt. Ze kunnen ook andere schoenen op vraag gratis certifiëren.

Bij VIGO kan je terecht, met de gekozen schoen, voor een intake gesprek (al dan niet met een gewenste screening) waarna wij je informeren en adviseren over de gepaste steunzolen. De steunzolen worden door VIGO gemaakt en gecertifieerd.

Screening met veiligheidsschoenen op de loopband

Consultatie en Lab

Een werknemer met voetproblemen kan op consultatie komen in alle VIGO vestigingen of indien gewenst kan, vanaf een 10-tal personen, een consultatie op locatie voorzien worden.

Tijdens deze consultatie worden de klachten besproken en specifieke acties uitgevoerd.

VIGO beschikt over 3 uitgebreide labs in Wetteren en Heverlee. Daarnaast is er eveneens een mobiel labo om screenings op verplaatsing te doen.

Met behulp van een professionele loopband, DV camera’s en high-speed camera’s worden loop- en stappatronen vastgelegd. De loopband is voorzien van een groot drukplatform met sensoren en gekoppeld aan een videoprogramma waarmee precieze data geregistreerd worden. De apparatuur wordt gecombineerd met een klinisch onderzoek zodat we een volledig beeld van de persoon kunnen vormen.

Zwarte veiligheidsschoenen

Meer informatie of een afspraak?

Contacteer ons op 09/292 21 02 of sales@vigogroup.eu