Een dagje ouder worden komt vaak niet alleen. Je wordt al sneller geconfronteerd met fysieke beperkingen. De juiste hulpmiddelen kunnen het dagelijkse leven op dat moment comfortabeler en veiliger maken.

JAZZ BE09

VIGO heeft een ruim aanbod van hulpmiddelen specifiek gericht op ouderen: rolstoelen, loophulpmiddelen, fietsen, scooter, hulpmiddelen die het zit- en ligcomfort verhogen, bandagisterie waaronder korsetten, compressiekousen, extra hulpmiddelen, ....

Bent u zorgverlener of zelf op zoek naar hulpmiddelen? Woont u thuis of verblijft u in een zorgcentrum ? U kan steeds rekenen op onze ondersteuning. Onze adviseurs zijn expert in hun vak en zoeken, samen met u, naar een pasklare oplossing voor uw specifieke situatie of beperking. Dat kan met een standaard hulpmiddel of maatwerk uit onze eigen atelier.

VIGO in het WZC

VIGO heeft een uitgebreid team orthopedisch verstrekkers, verspreid over het hele land, dat gespecialiseerd is in de ondersteuning van de orthopedische noden in de woonzorgcentra.

Na multidisciplinair overleg bieden we een totale aanpak wat betreft orthopedische hulpmiddelen, van compressiekousen tot op maat gemaakte zitorthesen. Door onze continue aanwezigheid in tal van rusthuizen zijn we ook in de mogelijkheid om het technische onderhoud van de mobiliteitshulpmiddelen te verzorgen en samen met het verzorgende team zo snel mogelijk tot oplossingen aan te reiken.

Vanuit onze visie besteden we speciale aandacht aan de manier waarop VIGO de instellingen kan ondersteunen inzake een aantal vooropgestelde kwaliteitsindicatoren (verwijzend naar de ISO-normering/Prezo en BELRAI 2022). Opnieuw met de intentie om de levenskwaliteit van de bewoners te verhogen en de dagelijkse belasting van het verzorgend personeel te beperken.

Onze inzet richt zich vooral op volgende kwaliteitsindicatoren
:

  • valpreventie
  • decubituspreventie
  • fixatie-arm beleid
B logo 24 7 NL

Het 24u zorgconcept voor medewerkers binnen het WZC

Vanuit onze expertise, heeft VIGO het 24u zorgconcept opgericht, strevend naar een optimale en complete zorgverlening, die zich expliciet richt tot alle medewerkers binnen de woon- en zorgcentra.

Aan de hand van interessante tools, specifieke communicatie, ondersteunende opleidingen inzake bv lig- en zitcomfort screenings, studiedagen…, willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en zorg voor de bewoners enerzijds en in een degelijke ondersteuning van de zorgverleners anderzijds.

C foto academie2
C foto academie
C foto academie 3

Professional of particulier ?

Wilt u graag meer weten over deze dienstverlening?

Wij helpen u graag.

Contacteer ons
menu