Afspraak maken

Ouderenzorg wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Een dagje ouder worden komt vaak niet alleen. Je wordt al sneller geconfronteerd met fysieke beperkingen. De juiste hulpmiddelen voor ouderen kunnen het dagelijkse leven op dat moment comfortabeler en veiliger maken.

Vrouw met looprek wandelt langs rivier

Hulpmiddelen voor ouderen

VIGO heeft een ruim aanbod van hulpmiddelen wat betreft ouderenzorg: rolstoelen, loophulpmiddelen, fietsen, scooters, hulpmiddelen die het zit- en ligcomfort verhogen, bandagisterie waaronder korsetten, compressiekousen, extra hulpmiddelen, ....

Ben je zorgverlener of zelf op zoek naar hulpmiddelen? Woon je thuis of verblijf je in een zorgcentrum ? Je kan steeds rekenen op onze ondersteuning. Onze adviseurs zijn expert in hun vak en zoeken samen met jou naar een pasklare oplossing voor uw specifieke situatie of beperking. Dat kan met een standaard hulpmiddel of maatwerk uit onze eigen ateliers.

Ouderenzorg en hulpmiddelen in woonzorgcentra

VIGO beschikt over een uitgebreid team orthopedisch verstrekkers. Ze zijn verspreid over het hele land. Ze zijn gespecialiseerd in ouderenzorg. Ze helpen bewoners van woonzorgcentra met orthopedische hulpmiddelen.

Na multidisciplinair overleg bieden we een totaalaanpak wat betreft orthopedische hulpmiddelen, Dat gaat van compressiekousen tot op maat gemaakte zitorthesen. Door onze continue aanwezigheid in tal van rusthuizen kunnen we ook het technisch onderhoud van de mobiliteitshulpmiddelen verzorgen.

We besteden ook aandacht aan een aantal vooropgestelde kwaliteitsindicatoren (verwijzend naar de ISO-normering/Prezo en BELRAI 2022). Opnieuw met de intentie om de levenskwaliteit van de bewoners te verhogen en de dagelijkse belasting van het verzorgend personeel te beperken.

Onze inzet qua ouderenzorg richt zich vooral op volgende kwaliteitsindicatoren
:

  • Valpreventie
  • Decubituspreventie
  • Fixatie-arm beleid
Ouderenzorg - 24 op 7 zorg

24u zorgconcept voor medewerkers binnen woonzorgcentra

Vanuit onze expertise heeft VIGO het 24u zorgconcept opgericht. Hierbij streven we naar een optimale en complete zorgverlening. We richten ons daarvoor expliciet op alle medewerkers binnen de woonzorgcentra.

Aan de hand van handige tools, specifieke communicatie, ondersteunende opleidingen, studiedagen… willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en zorg voor de bewoners. Anderzijds vinden we een degelijke ondersteuning van de zorgverleners erg belangrijk. Zo brengen we de ouderenzorg naar een hoger niveau.

Opleiding in een woonzorgcentrum
Opleiding in een woonzorgcentrum door man
Ouderenzorg - opleiding

Meer informatie over hulpmiddelen voor ouderen

Wilt u graag meer weten over deze dienstverlening wat betreft ouderenzorg?

Wij geven zowel particulieren als professionele zorgverleners graag wat extra info.

Contacteer ons