Afspraak maken

Als orthopedisch verstrekker bij VIGO probeer ik vooral de mobiliteit van oudere patiënten in WZC, ziekenhuizen en thuissituaties zo efficiënt mogelijk te ondersteunen.

Respite temporary elderly home care

Bij het ouder worden lukt het stappen, wandelen of lopen vaak moeizamer of helemaal niet meer.

Het is mijn taak om de ideale oplossing te zoeken voor mensen met mobiliteitsproblemen, rekening houdend met hun omgeving en hun persoonlijke overtuigingen. Een behoorlijk aantal mensen heeft het immers bijzonder moeilijk om een hulpmiddel te aanvaarden.

In de WZC's (rusthuizen) en ziekenhuizen bekijk ik samen met de kinesist, ergotherapeut of het MDT wat de meest aangewezen mobiliteitsoplossing is voor de patiënt.

14300492 xl elderly care 930x465

De medische teams kunnen rekenen op mijn productkennis, om er zeker van te zijn dat ze steeds gebruik kunnen maken van de nieuwste en de meest efficiënte hulpmiddelen.

Ik maak er dan ook een punt van om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste innovaties en tussenkomsten die de mobiliteitssector aanbiedt. Door een jarenlange relatie met verschillende producenten, kan VIGO bovendien een uitstekende en snelle service bieden, wat dan weer onze eindgebruiker ten goede zal komen.

Mijn cliënten verblijven evenwel niet allemaal in een zorginstelling. Een aantal mensen geeft de voorkeur aan thuis te blijven wonen. Ook voor deze mensen wil ik het verschil maken.

Personen die zich nog kunnen verplaatsen, zijn welkom in onze winkels ( Tienen, Mortsel, Gent, Namen, Kortrijk) of onze showrooms te Wetteren, Heverlee of Genk. Een bezoek aan de showroom biedt de mogelijkheid de verschillende opties kunnen laten zien en uitproberen, wat bij de aankoop van een scooter bijvoorbeeld zeker een meerwaarde betekent.

Bij personen die geen verplaatsingen meer kunnen maken, ga ik op huisbezoek. Het grote voordeel van een huisbezoek is dat je de patiënt in zijn dagelijkse omgeving ziet. Als verstrekker zie je dan ook onmiddellijk waar je rekening dient mee te houden. Bijvoorbeeld: past de rolstoel in de lift?

Bij dergelijke huisbezoeken probeer ik naast het overleg met de patiënt, ook te overleggen met de familieleden en de plaatselijke hulpverlener (kinesist, thuisverpleegkundige, persoonlijk assistent, …) om tot de meest wenselijke mobiliteitsoplossing te komen.

2 caregiver crisis

Zorgverstrekker bij VIGO is een diepmenselijke en uitdagende job.

Door een sterk VIGO-team kan ik mijn zorginstellingen en privépatiënten steeds de beste en snelste service bieden. Mensen voelen dat en zijn er dankbaar voor. En ik ben dan weer dankbaar dat hier fijne professionele, maar ook warme menselijke relaties uit gegroeid zijn die al jaren standhouden.