Afspraak maken
Hoornspeler Vingerprothese Geert Decoster

Geert is 56 jaar en gebeten door muziek. Hij speelt al van jongs af hoorn tot hij een tiental jaren geleden zijn middel- en wijsvinger van zijn linkerhand verloor bij een ongeval.

Ik was in mijn tuin aan het werk met een hakselaar toen het plots verkeerd liep. Ik kwam in het ziekenhuis van Aalst terecht en daar besefte ik dat ik twee vingers verloren was. In het begin kon ik de gevolgen hiervan niet echt goed plaatsen en zat ik met heel wat vraagtekens. Niet in het minst over mijn hobby: hoorn spelen. Daarvoor heb je alle vingers van je linkerhand echt nodig, anders lukt het niet.

De specialisten verwezen mij door naar VIGO voor vingerprotheses. Ik kwam er in contact met Kathleen die vervolgens twee levensechte siliconen vingers heeft gemaakt voor mij. Toen ik ze kreeg en uittestte was dat eerst een beetje wennen, want je hebt er natuurlijk geen gevoel in en dat is aanpassen. Na een tijdje was ik eraan gewoon en merkte ik dat ik beter en beter hoorn kon spelen. Ik durf zelfs bijna zeggen dat ik intussen bijna opnieuw hetzelfde niveau haal als voor mijn ongeval.

Zonder mijn vingerprotheses was ik hier nooit in geslaagd, ik ben er dan ook enorm tevreden mee!