Afspraak maken

“Toen ik 4 maanden zwanger was werd op de echo gezien dat Rosalie zou geboren worden zonder linkerhand en -pols. We zaten toen vooral met heel wat vragen en onzekerheden."

Meisje met armprothese op gocart

Iets na haar 1ste verjaardag zijn we voor het eerst bij VIGO in Wetteren gegaan.

We werden enorm goed opgevangen. Er was tijd voor een goede babbel bij een tas koffie waarbij we vooral veel antwoorden en de nodige geruststelling kregen. Voor ons was het belangrijk dat onze dochter een zo normaal mogelijk leven kon leiden zonder aangestaard te worden.

Toen Rosalie 18 maanden werd, kreeg ze haar 1ste cosmetische prothese. Het was niet altijd evident om haar er van te overtuigen die te dragen maar mits aanmoediging draagt ze nu dagelijks haar cosmetische prothese.

We zijn nu een stap verder gegaan met een myo-elektrische prothese, zodat ze ook bewegingen kan uitvoeren en dingen kan vastgrijpen. Ook deze fase is opnieuw moeilijk ; ze doet wekelijks met veel plezier bij de kine haar oefeningen, maar in het dagelijks leven heeft ze nog niet de meerwaarde ervan ingezien. Wij, samen met VIGO, blijven haar motiveren omdat we weten dat het later nuttig zal zijn wanneer ze de keuze heeft.

Rosalie is een durver en een enorme doorzetter. Ze is vindingrijk om oplossingen te zoeken op haar manier, in haar situatie. We zijn dan ook trots op zo'n flinke meid!

Haar prothese draagt ze momenteel als het ware als een paar schoenen, thuiskomen is dan ook schoenen en prothese af, om zich zo vrijer te voelen. Ze is wel een leven met prothese gewoon en ervaart nu al dat er minder reacties komen van de omgeving, wat het soms makkelijker maakt. Maar zelf heeft ze tot nu toe géén complexen en dat willen we ook zo houden want dat maakt haar tot de spontane meid van inmiddels 9 jaar ...

In VIGO zijn we na al die jaren nog altijd met open armen ontvangen. We wonen niet vlakbij en toch is het na een lange rit steeds prettig aankomen. Ze zorgen er ook telkens voor dat alles netjes klaar is zoals afgesproken zodat we nooit nodeloos moeten langskomen. Kortom, alles verloopt zeer vlot !