Afspraak maken

Olivier leidt een actief leven met zijn elektronische knieprothese

Olivier was 25 toen hij zijn rechterbeen verloor na een motorongeval. Bij de pakken blijven zitten was voor hem geen optie. Hij moest en zou doorzetten zodat hij zo snel mogelijk opnieuw zou kunnen stappen met behulp van zijn beenprothese. En daar slaagde hij ook in. Intussen zijn we ruim 6 jaar verder en leidt Olivier een zeer actief leven.

Olivier met elektronische knieprothese werkt op een dak

Van open beenbreuk tot ampuatie

“Op weg van het werk naar huis heb ik een ongeval gehad met mijn motor”, vertelt Olivier. ”Op het eerste zicht leek het niet meer dan een open beenbreuk te zijn, maar al snel kreeg ik ook af te rekenen met het compartimentsyndroom. Na een kleine 4 maanden bleek dat mijn rechterbeen niet meer te redden was en dan is er in samenspraak met de chirurg beslist om tot amputatie over te gaan.”

Mijn vrienden hebben mij erdoor gesleurd

“25 jaar zijn en je been verliezen. Dat is mentaal een zware klap. Gelukkig had ik heel goeie vrienden aan mijn zijde die mij er echt door hebben gesleurd. Hun steun was heel belangrijk voor mij. Daarnaast kwam ik al snel tot de conclusie dat ik maar één mogelijkheid had: revalideren, doorzetten en zo snel mogelijk opnieuw leren stappen met een prothese. Na een maand intensief revalideren en oefenen lukte dat al vrij aardig.”

Een actief leven leiden

“Na mijn revalidatie heb ik de draad zo snel mogelijk opnieuw opgepikt. Met mijn Genium, mijn elektronische knieprothese, ben ik in staat om een perfect normaal en actief leven te leiden. Ik werk voltijds als kraanmachinist en in mijn vrije tijd rij ik graag rond met mijn quad. Mijn liefde voor motorsporten zal nooit verdwijnen.”

Olivier met een elektronische knieprothese op een kraan
Olivier met elektronische knieprothese op de quad