Afspraak maken

Samy Meziani verloor zijn arm bij een zwaar auto-ongeluk

Samy Meziani
Mijn armprothese zorgt ervoor dat ik mijn valide arm niet overbelast
- Samy

Ik ben Samy Meziani, 28 jaar oud en ik verloor mijn rechterarm in 2013 ten gevolge van een zwaar auto-ongeluk. Toen ik wakker werd in het UZ van Gent werd ik meteen geconfronteerd met de harde realiteit dat ik mijn arm verloren was.

Al snel werd ik in contact gebracht met VIGO, waar ze voor mij eerst een esthetische prothese uit silicone hebben gemaakt. Dat was voor mij een enorm belangrijke stap in het verwerkingsproces. De prothese ziet er zo echt uit dat velen het niet eens opmerkten. Dit heeft me echt geholpen om verder te gaan met mijn leven.

DSC 0264

Van esthetische armprothese naar myo-elektrische

Nadat ik dankzij mijn esthetische prothese opnieuw mijn zelfvertrouwen had teruggevonden, hebben ze bij VIGO een 2e prothese voor mij gemaakt. Ditmaal een myo-elektrische prothese die via osseointegratie aan het bot van mijn stomp is vastgehecht. Hierdoor zit mijn prothese stevig vast en toch heb ik een gevoel van vrijheid.

Samy Meziani 2

Overbelasting vermijden

Dankzij mijn prothese vermijd ik dat ik enkel nog maar mijn valide arm zou gebruiken en die bijgevolg zou overbelasten. Ik wil mijn lichaam zo goed mogelijk verzorgen en zo weinig mogelijk belasten om zo lang mogelijk actief en fit te blijven. Dat is ook belangrijk met het oog op mijn job als leraar Nederlands en Frans in het middelbaar onderwijs, waar ik vaak rechtsta.

Heel tevreden over de VIGO-service

Ik ben enorm tevreden over de hulp die VIGO mij heeft geboden. Ze luisterden echt naar wat ik belangrijk vond en hebben op basis daarvan naar een oplossing op maat gezocht voor mij. Ze hebben dan ook een heel belangrijke rol gespeeld om mij opnieuw van het leven te laten genieten.