Afspraak maken

Vier jaar geleden werd bij Jannick op 30-jarige leeftijd Multiple Sclerose vastgesteld, een chronische aandoening waarbij het centrale zenuwstelsel wordt aangetast. Hierdoor is het voor Jannick moeilijker geworden om te stappen of recht te blijven staan en voornamelijk ook om zijn evenwicht te bewaren. ’s Nachts heeft Jannick last van spastische bewegingen wat zijn nachtrust niet ten goede komt. Om dit tegen te gaan testte hij begin oktober de Exopulse Mollii Suit, een innovatief neuromodulatiepak dat spasticiteit vermindert en verzwakte spieren opnieuw activeert. Jannick: “De Exopulse Mollii Suit maakt voor mij echt een wereld van verschil.

Na 60 minuten meteen resultaat

Exopulse Mollii Suit is het eerste neuromodulatiepak ter wereld dat gebruik maakt van het fysiologische reflexmechanisme dat reciproque inhibitie heet. Door een elektrisch signaal aan een antagonistische spier te sturen, kan de spastische spier vervolgens ontspannen. Het gecombineerde effect van het ontspannen van de verkrampte spier en het activeren van de verzwakte spieren maakt dat de gebruikers een actiever leven kunnen leiden met minder pijn. Het resultaat is afhankelijk van persoon tot persoon en kan enkel door het testen van het pak worden ondervonden.

“Begin oktober testte ik de Exopulse Mollii Suit zonder al te grote verwachtingen voor het eerst uit bij VIGO. Het resultaat was spectaculair. Ik droeg het pak een uurtje en meteen merkte ik een groot verschil. Ik kon veel makkelijker mijn balans bewaren en mijn gangpatroon was veel natuurlijker. Het kostte mij ook allemaal veel minder moeite. Nadat ik het pak opnieuw had uitgedaan, bleek dat ik zelfs onbewust opnieuw zonder wandelstok was gaan wandelen, terwijl dat voorheen amper nog mogelijk was.”

Een wereld van verschil

“Ik heb de Exopulse Mollii Suit gedurende een week getest. Van zodra die week om was en ik het pak niet meer droeg, merkte ik heel snel dat het stappen opnieuw een stuk moeilijker werd. ’s Nachts heb ik ook vaak last van spasmen. In de week dat ik de Exopulse Mollii Suit droeg, had ik daar beduidend minder last waardoor ik me overdag ook beter uitgeslapen voelde. Het is duidelijk dat dit pak voor mij een wereld van verschil maakt en ik kijk ernaar uit om het in de nabije toekomst veel vaker te kunnen dragen.”

Vragen?

Indien u vragen heeft over de Exopulse Mollii Suit of meer informatie wenst, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar exopulse@vigogroup.eu