Afspraak maken

Bliep - Mascotte kinderorthopedie

Wie is Bliep en hoe is hij ontstaan?

Bliep - Mascotte kinderorthopedie

Bliep is de mascotte kinderorthopedie van VIGO. En wat hem zo bijzonder maakt zijn de orthopedische hulpmiddelen die hij draagt. Zo willen we kinderen op een fijne en luchtige manier kennis laten maken met spalkjes, korsetjes, helmpjes, …

Maar hoe is Bliep nu eigenlijk ontstaan?

In 2021 deden meer dan 750 kinderen uit 35 verschillende MFC-scholen mee aan de MFC GAMES. De opdracht was om gedurende 3 maanden en tal van opdrachten onze nieuwe mascotte mee vorm te geven. De inzet was enorm en de resultaten prachtig! Er werd geknutseld, gezongen en gebakken en na deze fijne tijd kwam Bliep tot leven.

Het waren uiteindelijk ‘De Schattige Strevers’ van Stichting Delacroix die met de hoofdprijs gingen lopen. Een jury van onafhankelijke en beraadzame tieners koos hun ontwerp uit als nieuwe VIGO mascotte. Ze wonnen voor hun prachtige werk een bezoek van Samson en Marie!

Onze eigen VIGO ontwerpster uit het orthesen atelier, Helga Bontinck, ging aan de slag met het ontwerp en creëerde de uiteindelijke look van Bliep.

Bliep met Samson en Marie

Bliep live op jouw evenement?

Bliep met personeel en kinderen

Organiseer je een schoolfeest, jubileum, teambuilding of wil je een speciale feestdag vieren? Wie weet kan Bliep wel bij jou op bezoek komen.

Bliep komt trouwens nooit alleen… hij neemt steeds een exclusief cadeautje mee voor elke aanwezige!

Doe jouw aanvraag via mail naar marketing@vigogroup.be en vermeld volgende gegevens:

  • Naam aanvrager + contactgegevens
  • Organisatie
  • Datum en uur van het evenement
  • Locatie van het evenement
  • Aantal personen

Ontdek de Bliep kleurplaten en verjaardagskaarten