Afspraak maken

Innovatie: 3D-geprinte zitschalen

3D-geprinte-zitschaal-computerontwerp

Jaarlijks produceert VIGO heel wat zitschalen voor kinderen en volwassenen die moeite hebben om op een zelfstandige manier recht te zitten door een lichamelijke beperking. Een zitschaal zorgt niet alleen voor een ergonomisch correcte ondersteuning wat helpt om gezondheids- en pijnklachten op langere termijn te voorkomen, maar helpt ook om actiever
te kunnen deelnemen aan dagelijkse activiteiten.

Om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden, investeren we voortdurend in het verbeteren van onze orthopedische hulpmiddelen. Voor bepaalde orthopedische hulpmiddelen betekent dit dat we onderzoeken of digitalisering en 3D-printing een meerwaarde kan betekenen. Dat is het geval gebleken bij de 3D-geprinte zitschaal waar we een orthopedisch hulpmiddel van topkwaliteit kunnen combineren met een duurzamere productiemethode.

3d geprinte zitschaal roze

De traditionele productiemethode van zitschalen

Tot voor kort begon het productieproces met het frezen van een blok schuimmateriaal door een robot om een mal te creëren. Die mal diende als basis om de zitschaal vorm te geven. Daarna werd een plaat ABS-plastic in grote ovens verwarmd om over de mal te trekken en de gewenste vorm van de zitschaal te verkrijgen.

Bij elke zitschaal zorgt dit voor een aanzienlijke hoeveelheid afval, aangezien slechts een deel van het blok schuimmateriaal, ABS-plastic en andere productiematerialen effectief in het hulpmiddel verwerkt wordt.
Bovendien verbruiken de ovens die we hierbij inzetten ook heel wat energie. Hoewel we bij VIGO altijd zo zorgvuldig mogelijk sorteren en recycleren, is het evident dat het vermijden van afval waar mogelijk een betere optie is.

Nieuwe duurzame circulaire productiemethode van zitschalen

Door over te stappen naar 3D-geprinte zitschalen laten we het gebruik van mallen achterwege en maken we een scan van de patiënt. Zo beschikken we meteen over een zeer gedetailleerd digitaal beeld nog vóór de productie wordt opgestart. Dat geeft ons onmiddellijk een goed beeld van wat het eindresultaat zal zijn. Vervolgens wordt dit digitale beeld naar de 3D-printer gestuurd, die laag voor laag de zitschaal opbouwt. We spreken hier over een additieve productiemethode, waarbij materiaal wordt toegevoegd in plaats van restmateriaal weg te nemen.

3D-geprinte-zitschaal-printtechniek

De afvalproductie bij het printen is minimaal. Bovendien bestaat de grondstof die bij het 3D-printen gebruikt wordt uit korrels die zelf gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal. Eens een 3D-geprinte zitschaal het einde van zijn levenstermijn bereikt, wordt deze opnieuw afgebroken tot korrels die bij een volgende productieproces kunnen worden ingezet. Zo is deze nieuwe productiemethode quasi volledig circulair.

3D-geprinte zitschaal afwerking