Afspraak maken

Nieuw: 'Art line' orthopedische schoenen

Art meets orthopaedic shoes

VIGO heeft heel wat expertise in huis wat betreft het produceren van orthopedische schoenen op maat.

Orthopedische schoenen bestaan in alle vormen, maar ook het esthetische plaatje mag hier niet ontbreken. Daarom lanceert VIGO de ‘art line’, waar 4 externe ontwerpers aan de slag gaan om de VIGO collectie schoenen uit te breiden om onze patiënten nog meer te laten shinen.

Op die manier willen we aantonen dat wij samen met de patiënt altijd zoeken naar het best mogelijke evenwicht tussen technische vereisten en esthetische voorkeuren van de patiënt.

Jana Raman - kunst gecombineerd met basketbal

Jana Raman is een Belgische basketbalspeelster die onder meer bij de Belgische nationale ploeg speelt. Zij ontwierp een sportieve schoen geïnspireerd op de werken van de Spaanse schilder en beeldhouwer Okuda San Miguel, bekend om zijn kleurrijke geometrische patronen. Daarnaast verwerkte ze ook haar passie voor basketbal in dit ontwerp.

In de video hieronder zie je hoe het ontwerp tot stand kwam en hoe Jana reageerde toen ze voor het eerst haar schoenen te zien kreeg.

Inge Matthys - Een ontwerp geïnspireerd op Piet Mondriaan

Inge Matthys is 12 jaar en liet zich inspireren door de schilderijen van Piet Mondriaan. Ze koos bijgevolg voor een kleurrijk ontwerp waarin de kleuren zwart, rood, blauw en geel overheersen.

In de video hieronder zie je alvast hoe het ontwerp tot stand kwam en hoe Inge reageerde toen ze voor het eerst haar schoenen te zien kreeg.

Sofie Cox - Banksy als inspiratiebron

Sofie Cox is Vice-Europees kampioen rolstoeldansen. Sofie vindt het belangrijk dat orthopedische schoenen niet alleen gericht zijn op comfort, maar er ook best elegant uitzien. Daarom koos Sofie voor een stijlvol ontwerp geïnspireerd p Banksy's kunstwerk "Girl with Balloon".

In de video hieronder zie je hoe het ontwerp tot stand kwam en wat de reactie was van Sofie toen ze het eindresultaat te zien kreeg.

Jens D'hoop - Love is Love

Jens D'hoop is heel vaak bezig met kunst. De kunstwerken die hij zelf maakt houden bijna altijd verband met de holebigemeenschap, wat ook zijn 'Love is Love' ontwerp verklaart en de regenboogkleuren die erin verwerkt zijn.

In de video hieronder zie je alvast hoe het ontwerp tot stand kwam en wat de reactie was van Jens toen hij het eindresultaat te zien kreeg.