Afspraak maken

Een twintigtal joelende, springende, huppelende en lopende kinderen hebben woensdagmiddag voor heel wat kabaal in sporthal De Warande in Wetteren gezorgd. Het enige verschil met hun leeftijdsgenootjes? Allen mankeren ze een arm of een been en behelpen ze zich met een prothese, maar dat verloopt probleemloos dankzij Octopus en VIGO dat hen helpt om een normaal leven te leiden.

Cedric Lescut :"Samen met mijn team hebben we ons als doel gesteld om zoveel mogelijk geamputeerde kinderen in ons land uit te rusten met een sportprothese
- Didier Verbaere (HLN) - 2 okt 2019
175 A0379

Octopus is een samenwerking tussen Androïd34 en het bedrijf VIGO (protheses) in Wetteren dat kinderen met een handicap ondersteund. “Het project werd opgericht met het idee dat kinderen die een arm of been missen evengoed recht hebben op een kwalitatieve prothese waardoor ze een actiever leven kunnen leiden”, zegt Anke Ruysschaert van VIGO. Het bedrijf bekijkt na een eerste kennismaking welke mogelijkheden er zijn voor het kind in kwestie en zet dan haar experten aan het werk om de geschikte prothese of blade te maken.

175 A0533

“Mona werd geboren zonder rechteronderbeen. Tijdens mijn zwangerschap heeft haar been gekneld gezeten, waardoor het onderbeen was afgestorven. Een natuurlijke amputatie dus”, zegt mama Carine nuchter. “Vanaf haar geboorte heb ik Mona behandeld als een normale baby, maar na enkele maanden ben ik reeds op zoek gegaan naar een gepaste prothese. Zo kwam ik in Wetteren bij VIGO terecht. Mona is opgegroeid met een blade aan haar been. Ze kroop ermee rond en zette er haar eerste stapjes mee. Voor haar is dat dus iets heel naturel. Uiteraard zal ze in het leven nog nadelen ondervinden van haar beperking. Ze sport veel en krijgt ook kiné zodat haar spieren sterk blijven. Maar ik verbied haar niks wat ik mijn tweeling ook niet zou verbieden”, zegt Carine.

Kindje met blade
175 A0072
175 A0242

Wens je meer info over Octopus ?

http://www.octopus34.be/ of contacteer VIGO 09/292 20 00