Afspraak maken

VIGO en G-sport Vlaanderen lanceren VIGO Boccia Holder

Boccia 2

Als officiële partner van Paralympic Team Belgium wil VIGO niet alleen alle Paralympische sporters ondersteunen, maar ook iedereen die aan G-sport doet een extra duwtje in de rug geven. In het kader van deze samenwerking vroeg G-sport Vlaanderen aan VIGO of wij een ballenhouder konden ontwikkelen voor bocciaspelers die makkelijk te bevestigen is aan een rolstoel. Op het Belgisch Kampioenschap boccia dat afgelopen weekend plaatsvond in Merksem werd de VIGO Boccia Holder officieel voorgesteld.

Boccia 2
Boccia 3

Wat is Boccia?

Boccia is een paralympische sport die een beetje lijkt op petanque of bowlen. Het wordt gespeeld met zachte ballen en voornamelijk beoefend door mensen met cerebrale parese, spierziekte, dwarslaesie of een andere motorische beperking. Doel van het spel is om je eigen rode of blauwe ballen dichterbij de witte doelbal (de Jack) te plaatsen dan de tegenstander. Je mag de bal met je handen of voeten spelen, of als dit niet lukt met behulp van een goot. Hierbij mag je dan geholpen worden door een assistent die met de rug naar het speelveld zit.

Waarom er nood is aan de VIGO Boccia Holder ?

Bocciaspelers zijn vaak beperkt in hun mobiliteit. Daarom moeten ze makkelijk de speelballen kunnen grijpen. Tot voor kort legden de bocciaspelers de speelballen op hun schoot of verzamelden ze die in een zelfgemaakte constructie al dan niet bevestigd aan hun rolstoel. Niet zo praktisch en dus was er nood aan een universele houder: de VIGO Boccia Holder

De voordelen

De VIGO Boccia Holder is eenvoudig verstelbaar en makkelijk te bevestigen op eender welk type rolstoel. Zo kan elke bocciaspeler er mee aan de slag en kan hij of zij deze perfect op maat afstellen. Verder is er een trainings- en wedstrijdvariant van de plaat beschikbaar die verschilt in het aantal gaten per plaat. De wedstrijdvariant beschikt over 6 gaten (1 gat per bal), terwijl de trainingsvariant over 9 gaten beschikt, zodat er meer ballen in geplaatst kunnen worden en de speler meer ballen na elkaar kan gooien.

Indien u meer informatie wenst over de VIGO Boccia Holder kan u terecht bij connect@vigogroup.eu