Afspraak maken

VIGO en Orthomed gaan samen verder binnen de internationale Ottobock groep

Banner VIGO Orthomed 1265x545

Met genoegen delen we u mee dat VIGO op 19 april 2022 Orthomed heeft overgenomen en dat beide bedrijven voortaan samen verder gaan binnen de Ottobock groep. Beide Belgische organisaties zijn specialist in technische orthopedie en zetten met dezelfde waarden en normen hun expertise in voor het welzijn van patiënten.

Orthomed is een gevestigde waarde in de technische orthopedie met 40 werknemers en 3 vestigingen in Turnhout, Hasselt en Genk. Zo zullen Vigo en Orthomed in de toekomst samen patiënten verderhelpen in 20 vestigingen verspreid over heel België.

Door de krachten te bundelen kunnen patiënten niet enkel rekenen op een completer aanbod van steunzolen, orthopedische schoenen, mobiliteitshulpmiddelen, orthesen en prothesen, maar ook op een nog ruimer netwerk van vestigingen dicht bij hun in de buurt.

“Met veel enthousiasme treden we toe tot het sterke internationale netwerk van de Ottobock groep waardoor we toegang krijgen tot de meest innovatieve producten en onze expertise verruimen ten voordele van onze patiënten. We zijn er vast van overtuigd dat de synergie van Orthomed met VIGO mooie perspectieven biedt voor een verdere succesvolle ontwikkeling.”, aldus Rafaël Baeten, General Manager bij Orthomed.

“Door samen onder dezelfde vlag verder te gaan en kennis te delen, zijn we ervan overtuigd dat onze patiënten hier alleen maar voordeel uit kunnen halen. Bovendien versterken we onze positie in de Kempen en Limburg waardoor we nog dichter bij onze patiënten komen te staan”, aldus Michiel Meerbergen, CEO bij VIGO.

In de praktijk verandert er voorlopig niet veel. Orthomed blijft de komende jaren op zichzelf bestaan en onder de huidige naam Orthomed verder werken. De huidige CEO, Dhr. Baeten, blijft aan boord en zal als general manager instaan voor de dagelijkse leiding van Orthomed. De klanten van Orthomed kunnen ook blijven rekenen op de gebruikelijke dienstverlening door hun vertrouwde zorgverstrekkers. Op termijn gaan beide bedrijven nauwer samenwerken om de krachten te bundelen voor een sterke toekomst ten dienste van hun patiënten.

Orthomed-VIGO

Michiel Meerbergen (CEO VIGO)
Rafaël Baeten (General Manager Orthomed)
Steve Van Hecke (CFO VIGO)
Daniel Sengeløv (COO VIGO)