Afspraak maken

VIGO Mobility, de referentie voor mobiliteit op maat

Oude Showroom

VIGO is reeds meer dan 60 jaar dé referentie op het gebied van technische orthopedie. Het bedrijf is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Van steunzolen en orthopedische schoenen over rolstoelen tot hightech prothesen en braces. Hierbij hanteert VIGO één gemeen- schappelijke factor : elke vraag van een klant wordt als een uniek verhaal bekeken en elk hulpmiddel kan aangepast worden aan de specifieke noden van de klant.

VIGO Mobility beschikt over een zeer breed aanbod mobiliteitshulpmiddelen: van alle types manuele rolstoelen, over elektrische rolstoelen, scooters, looprekken, fietsen en handbikes, tot de meest high tech sportrolstoelen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn paramedisch, geschoolde mobiliteitsexperten die eerst grondig de noden van de klant bekijken om vervolgens het best passende mobiliteitshulpmiddel te adviseren. Hiervoor is men niet gelimiteerd tot één merk maar werkt men samen met de grootste en meest gekende leveranciers.

B foto overleg zorgverstrekker 5

Moet het hulpmiddel toch nog wat aangepast worden om beter aan te sluiten op de noden van de klant ? Geen nood. De VIGO zorgverstrekkers evalueren dit nauwkeurig om tot een perfecte zithouding te komen. In samenwerking met de mensen uit het eigen atelier worden aanpassingen op maat uitgewerkt.

De adviseurs zijn experten in hun vak en VIGO is een vaste partner in MPI’s, dienstverleningscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra en verschillende woon-en zorgcentra. Dankzij het eigen atelier is er ook een technische dienst en dienst na verkoop voor mechanische of elektronische herstellingen.

D foto atelier 3 D foto atelier 7

Wim Lambrecht (46), hoofd van de Campus Beeldende Kunsten Gent aan de LUCA school of Arts, zit sinds 2002 in een rolstoel na een ruggenmerginfarct. “Ik ben zeker een tevreden klant van VIGO Mobility en kocht er onlangs mijn 3de rolstoel. Het voordeel bij VIGO is dat je er in de showroom verschillende modellen kan testen en niet-bindend advies krijgt. Als klant sta je centraal en dat voel je ook. Men neemt de tijd om naar je te luisteren en mee te denken. VIGO kiest ook voor leveranciers waar de rolstoelen mee ontworpen worden door rolstoelgebruikers. Hun ervaring is zeker een meerwaarde en dat vind ik ook wel belangrijk in de keuze voor een rolstoel”, zegt Wim.

“Ook administratief helpt het VIGO-team. Ze helpen mee bij de aanvraag tot terugbetaling bij ziekenfondsen en verzekeringsinstellingen. Door hun ervaring gaat dit zeer vlot en dat is voor mij een geruststelling.”, vervolgt Wim.

Voor al haar diensten heeft VIGO twee grote VIGO Mobility Showrooms in Wetteren en Heverlee met een uitgebreid aanbod aan rolstoelen, scooters fietsen en handbikes. Hier ben je welkom op afspraak om professioneel advies te krijgen en verschillende producten uit te testen zowel binnen als buiten op het testparcours met verschillende ondergronden. Maak vrijblijvend een afspraak in Wetteren (09/292.20.24) of in Heverlee (016/40.60.50).