Afspraak maken

Zalando en Ottobock bundelen de krachten voor collectie aangepaste sportkledij

Zalando

Bijna negen op de tien Belgen weet niet wat aangepaste mode of adaptieve sportkledij is. Dat blijkt uit een enquête van Zalando uitgevoerd door iVox.

Onder aangepaste mode, ook bekend als adaptieve mode, verstaat men kledij en schoenen die ontworpen zijn voor mensen met een permanente of tijdelijke beperking. Aangepaste kledij biedt extra functionaliteit om aankleden gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Momenteel blijft het vinden van modieuze adaptieve kleding een uitdaging voor mensen met een beperking. Daarom besloot Ottobock om er samen met Zalando iets aan te doen.

Adaptieve sportkledij

Voor de collectie aangepaste sportkleding werkt Zalando nauw samen met Ottobock om inzichten en feedback van hun atleten uit te wisselen en ontwerpen en kleding te creëren die hen het beste ondersteunen. Een voorbeeld van de adaptieve sportstijlen zijn leggings waarbij één broekspijp is ingekort en afgewerkt met een elastische band om deze op zijn plaats te houden en het comfort voor mensen met een bovenbeenamputatie te verbeteren.

Recent gingen we samen met G-wielrenster Yoica De Kock (zie foto hieronder) ook langs bij Zalando om alvast een kijkje te nemen.

Zalando - Yoica met adaptieve sportkledij

Zalando zet trouwens niet alleen in op aangepaste sportkledij, maar maakt ook heel wat gewone kledingstukken voor mensen met een beperking. Benieuwd?