Afspraak maken

Omdat onze dochter Lore (5) ondertussen een grote meid wordt, vonden we het hoog tijd om uit te kijken naar een driewielfiets. En gezien we al klant zijn bij VIGO voor de rolwagen, lag het voor de hand dat we ook voor een aangepaste fiets bij hen te rade gingen. En we hebben het ons niet beklaagd, de ontvangst en het advies was opperbest. Zo werden we bij aankomst verwelkomd door een lieve dame aan de balie, die Lore meteen op haar gemak stelde. Toen even later ook de fietsadviseur er werd bijgehaald, konden we echt van start gaan.

Na het uittesten van een eerste fiets, die nog te groot bleek te zijn, was het bij de tweede passing al meteen raak. Bart haalde een blitze blauwe fiets uit waar Lore wel iets leek in te zien. Alleen de pedalen (met vaste voetplaten) schrikten haar te veel af, maar toen later bleek dat het ook met gewone pedaaltjes lukte, was Lore al iets meer op haar gemak.

Maar toch waren wij en ook zij nog niet helemaal overtuigd, waarop Bart voorstelde de testfiets mee naar huis te nemen en in de vertrouwde omgeving verder uit te testen. Dat vonden we een superidee. Eénmaal thuis werd Lore’s knuffel meteen bij het project betrokken en trokken we op pad. Terwijl in het begin vooral de fietsbel Lore’s aandacht trok, ging het fietsen met behulp van broer ’s anderendaags al als vanzelf. Lore was niet meer te stoppen en terwijl wij aanvankelijk naast haar konden wandelen, moesten we na een paar dagen al de loopschoenen aantrekken om Lore te kunnen volgen.

Toen de testfiets na een paar dagen terug werd opgehaald, stond ons besluit allang vast: we wilden zo snel als mogelijk de aanvraagprocedure voor deze fiets opstarten. En kijk, we zijn nu een drietal maanden verder en Lore fietst vrolijk rond in onze verkeersluwe straat. Enkel het remmen verloopt nog moeizaam, maar da’s een kwestie van tijd en veel oefenen. Lore is meestal vergezeld van broer Jarne op de step, en onderweg belt en zwaait ze enthousiast naar voorbijgangers. Ze wordt stilaan een begrip hier in de wijk en kan nu veel makkelijker met de kindjes uit de buurt spelen en optrekken. Voor haar is de fiets een heuse stap vooruit.