Afspraak maken
Bernadette Hoebrechts

Bernadette is 64 jaar en woont in het Waals-Brabantse Huppaye. Op 31 augustus 2021 speelde ze met haar hond die iets te enthousiast was en per ongeluk in de ringvinger van haar linkerhand beet. Op het eerste zicht onschuldig tot ze zich 2 dagen later niet goed voelde en ziek werd. ’s Avonds werd het erger en voerde haar partner Bernadette naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Louvain-La-Neuve.

10 dagen tussen leven en dood

“Ik kreeg te maken met sepsis. Dat is een ontstekingsreactie van mijn lichaam op een virus dat overgedragen werd door de knauw van mijn mijn hond. Dat virus nestelde zich in mijn bloedbaan. Vervolgens heb 10 dagen tussen leven en dood gezweefd. Mijn organen begonnen namelijk één voor één uit te vallen. Uiteindelijk heb ik het toch gehaald, maar door de bloedvergiftiging hebben ze wel een aantal vingers en mijn voet moeten amputeren. Toen ik gestabiliseerd was hebben ze mij naar het militair hospitaal overgebracht in Neder-Over-Heembeek.”

Succesvolle littekenbehandeling

“Daar leerde ik mijn zorgverstrekker kennen. Mijn handen waren erg gezwollen door de bloedklonters die in mijn bloedbaan waren terechtgekomen en ik had verschillende littekens. In de strijd tegen die zwelling en de littekens werd er siliconeverband gebruikt. Dat werkte als een beschermende en verzachtende laag op mijn handen waardoor er geen vocht kon verdampen, de huid gehydrateerd bleef en waardoor de littekens soepel bleven. Daarnaast voorzag VIGO mij ook van speciale handschoenen en dat hielp de littekens afvlakken. Intussen zijn de littekens al fel verminderd.”

Steunkousen

“VIGO zorgde ook voor een steunkous na de amputatie van mijn voet. Die draag ik ’s nachts over mijn stomp zodat die niet opzwelt en ik ’s morgens makkelijker mijn prothese kan aantrekken.”

Tevreden over de behandeling

“Nu gaat het vrij goed met mij. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop VIGO mij heeft bijgestaan. Ze was supervriendelijk, ze wist goed wat ze deed en stelde mij op mijn gemak.“