Afspraak maken
CHRIS WILLEMSEN FOTO 2

Drie jaar geleden heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen met alle gevolgen vandien. Sindsdien revalideer ik in een revalidatiecentrum en bij een kinesist privé. Vermits ik een persoon met dwerggroei (achondroplasie ) ben, is het niet evident om fitnesstoestellen en hometrainers te gebruiken in de genoemde centra. Ik fiets dus thuis op een aangepaste hometrainer wat na een tijd toch heel saai wordt.

Daarom besloot ik om toch eens te kijken of er geen mogelijkheid bestond om opnieuw een fiets te kopen waarmee ik terug alle richtingen uit kon. Vroeger, als kind, fietste ik namelijk op een klein crossfietsje. Al heel snel werd duidelijk dat een tweewieler geen optie meer was en dat ik moesten gaan uitkijken naar een driewieler met elektronische ondersteuning. Zo zijn we uiteindelijk bij de VIGO terecht gekomen, ook omdat ik de firma al kende van in het revalidatiecentrum.

CHRIS WILLEMSEN FOTO 1

Dus een afspraak gemaakt en ik op weg naar Leuven. De VIGO-medewerker heeft ons toen goed opgevangen en voldoende tijd genomen om alles te bespreken en te bekijken wat de mogelijkheden waren. We wisten al snel dat er geen fiets volledig op maat gemaakt moest worden maar dat ze een bestaande fiets (kindermodel) volledig konden aanpassen naar mijn maten en behoeften. Alles opmeten en bestellen en toen werd het geduldig afwachten tot mijn fiets klaar zou zijn. Na enkele maanden kwam het verlossende telefoontje dat mijn fiets zo goed als klaar was en of ik even kon komen testen en passen. Uiteraard wisten we toen dat er hier en daar nog kleine aanpassingen zouden moeten gebeuren. En zo gebeurde het dat we dit nog enkele keren moesten herhalen, zowel ik naar de VIGO als zij naar mij thuis.

Ik moest echt wel geduld hebben maar de fiets moest helemaal perfect zijn en zolang dit niet was zou dit in mijn eigen nadeel zijn geweest. Uiteindelijk heeft het allemaal iets langer geduurd dan verwacht wat ik achteraf volkomen begreep omdat het toch niet zo simpel was om de fiets perfect op maat te krijgen door mijn beperking. Maar het is gelukt en nu ben ik heel blij en dankbaar dat iedereen ( VIGO, Tribike ) zijn tijd en geduld heeft genomen om mijn fiets af te leveren in de beste omstandigheden en dat ik er nu volop van kan genieten.