Afspraak maken
Ik bekijk mijn korset als een uniek fashion item en ik draag het dan ook gewoon boven mijn kleren
- Cécile Enthoven
Whats App Image 2021 09 29 at 12 34 53

Foto: Zorgverstrekker An-Sofie De Vleeschauwer (links) en Cécile Enthoven (Rechts)

Cécile Enthoven is 14 jaar en draagt sinds 2 jaar een korset wegens scoliose. Doet haar naam een belletje rinkelen? Dat kan, want Cécile houdt van acteren en speelde eerder mee in de fictiereeksen “Tabula Rasa” en “De Twaalf”. Momenteel is ze dan weer te zien als Ella in de Ketnet-serie 3Hz. Haar korset wegsteken doet Cécile niet. Integendeel, ze draagt het bewust boven haar kledij en ziet het als een uniek fashion-item, want een korset kan wel degelijk cool zijn.

Een haat-liefdeverhouding

“In het begin toen ik mijn korset droeg had ik er een hekel aan. Ik voelde mij beperkt in mijn bewegingsvrijheid en dat vond ik niet fijn. Na een tijdje begon ik er aan te wennen en stoorde het mij eigenlijk niet meer. Nu bekijk ik het eerder als iets unieks en ik draag het dan ook gewoon boven mijn kleren. Als mensen in het begin verbaasd kijken, dan besef ik vaak niet eens dat het omwille van mijn korset is. Ik heb dus al vaak uitleg moeten geven, maar dat vind ik niet erg.”

Met korset op tv

Momenteel schittert Cécile in de nieuwe Ketnet-serie 3Hz. Voorlopig nog zonder korset, maar daar komt verandering in.
“Nu zit ik midden in de opnames van het tweede seizoen. Daarin zal je mij zien acteren met korset en ik zal ook duidelijk uitleggen waarom ik het draag. Dat is een bewuste keuze van Ketnet. Ze willen diversiteit promoten en daar sta ik helemaal achter.”