Mijn hele leven al ben ik actief bezig. Als beroepsmilitair verantwoordelijk voor de training van militairen en privé gebeten door atletiek. Meer dan 15 jaar geleden verloor ik mijn linkerbeen, met de fiets op weg naar het werk, toen ik onder een vrachtwagen terecht kwam. Een typisch voorbeeld van een blinde-hoek-ongeval.

IMGP6004

Ik ben van nature een doorzetter en een levensgenieter maar in de weken na de amputatie was ik vooral druk bezig met mijn eigen zwarte ideeën.Tot er plots een man in maatpak en das naast mijn bed stond. Hij was ook geamputeerd en liep reeds op een elektronische prothese. Uit eigen ervaring legde hij me precies uit wat er met mij ging gebeuren: revalidatie, stompwerk, littekens, eerste loopprothese en tenslotte uitzicht op een elektronische prothese. Het feit dat hij mijn kamer binnenkwam en ik niet gemerkt had dat hij op een prothese liep, gaf me de energie om er voor te gaan..

Ik ben gestart met een mechanische knie en dat ging prima. Tot wanneer je voor de eerste keer op een elektronische knie loopt, dan gaat er een andere dimensie voor je open ; meer veiligheid, minder vermoeidheid, meer aangepast aan bepaalde activiteiten (fietsen, wandelen, etc, ...). Plots ervaarde ik wat het betekende dat er geen limieten meer waren.

Ik ben meteen bij VIGO beland en blijf er gaan. De VIGO-prothesisten hebben een uitgebreide ervaring met elektronische knieën en zijn steeds tot het uiterste gegaan om me de beste opties te bieden.

In mijn dagelijkse leven ervaar ik niet veel beperkingen. In het leger werk ik opnieuw in een actieve functie waar survival en sport centraal staan. Maar het meeste energie haal ik uit mijn 3 diamantjes ; mijn vrouw en 2 dochters. Zonder hen zou ik niet staan waar ik nu sta.

Een levenswijsheid die ik zou willen meegeven aan nieuwe prothesedragers ; ga niet uit van je beperkingen. Ik weet dat er leven is na een amputatie en het werd nog beter met mijn elektronische knieprothese.

IMGP6150
IMGP5998
IMGP6010
menu