Afspraak maken

Mace is 3 jaar en onderging een intensieve chemokuur ter behandeling van 2 hersentumoren.

Intussen stelt Mace het goed. Hij kan stappen met spalkjes en verplaatst zich met een looprekje voor kinderen. “Hij toont zijn Piet Piraat spalkjes heel trots aan zijn vriendjes”, aldus zijn mama.

Mace en zijn spalkjes

Kruipen is moeilijk

“Mace was nog heel klein toen er 2 hersentumoren bij hem ontdekt werden. Hij was pas 3 maanden oud en moest meteen chemo krijgen. Die chemobehandeling heeft geduurd tot hij ongeveer 2 jaar oud was.”

“We merkten dat Mace het heel moeilijk had om zelfstandig te kruipen. De dokters zeiden dat de chemokuur waarschijnlijk de oorzaak was en dat dit zou verbeteren eens de chemo voorbij was. Dat bleek toch minder vlot te verlopen dan verwacht.”

Bumba-spalkjes en looprekje helpen Mace op weg

“Toen Mace het moeilijk bleef hebben om zich voort te bewegen na de chemokuur stuurden de artsen ons door naar VIGO. Daar kreeg hij spalkjes. We merken dat Mace met zijn spalkjes veel stabieler op zijn voetjes staat. In combinatie met zijn looprekje verplaatst hij zich nu wel zelfstandig en verkent hij alles wat op zijn pad komt.”

“Mace koos ervoor om Bumba als print op zijn eerste spalkjes te zetten. Zo fier als een gieter showde hij zijn spalkjes aan zijn vriendjes. Intussen is hij aan zijn 2e paar toe en koos hij voor een Piet Piraat print. Het design is toch wel echt belangrijk voor kinderen merk ik. Het maakt het ook makkelijker voor mij, want doordat hij ze mooi vindt, wil hij ze ook vlotter aantrekken.”

Piet Piraat

VIGO Antwerpen-Zuid

“In het begin gingen we op consultatie in Gasthuisberg. Nu gaan we naar de nieuwe vestiging VIGO Antwerpen-Zuid. Het is fijn dat er nu ook een vestiging bij ons in de buurt is. Mace gaat er zelfs echt graag naar toe en dat is leuk”, besluit de mama van Mace.