Afspraak maken

Marc Herremans opteert voor een ultrasterke en lichte rolstoel

In 2002 raakte triatleet Marc Herremans van borst tot tenen verlamd na een fietsongeval op training in Lanzarote. Sindsdien komt Marc bij VIGO langs wanneer hij nood heeft aan orthopedische hulpmiddelen zoals een rolstoel. Sinds kort heeft Marc een nieuwe rolstoel en we vroegen hem even hoe hij deze ervaart.

Marc Herremans - Nieuwe rolstoel van VIGO

Sterk en duurzaam

“Een rolstoel moet tegen een stootje kunnen bij mij”, vertelt Marc. “Ik ben zeer actief, vaak buiten en ik trek er overal mee naartoe. Dat weten ze bij VIGO ook en daar houden ze dan ook maximaal rekening mee. Toen ik recent recht had op een nieuwe rolstoel zijn we gaan kijken welke rolstoel het best bij mij past.”

“Uiteindelijk kozen we na overleg voor de Tilite ZRA rolstoel van Permobil. Één van de grote voordelen van deze rolstoel is dat hij uit titanium vervaardigd is, wat een zeer sterk en duurzaam materiaal is. Deze rolstoel vangt ook zeer goed trillingen op. Dit alles zorgt ervoor dat het zeer aangenaam en comfortabel is om ermee rond te rijden.”

Volledig op maat

“De rolstoel is volledig op maat gemaakt. Omdat ik zo vaak buiten ben is het frame van mijn rolstoel bijvoorbeeld iets langer gemaakt dan bij andere mensen. Dat maakt de rolstoel extra sterk en stevig, wat in mijn geval het belangrijkste is. Qua zitcomfort voel ik ook dat de rolstoel volledig aan mijn zithouding is aangepast.”

Strak design en zeer licht

“Ook het design van mijn nieuwe rolstoel is een voltreffer. Het minimalistische mono-tube frame ziet er erg strak uit. Bovendien is de rolstoel zeer licht, wat er ook voor zorgt dat hij makkelijk in en uit de auto te tillen is.”

Blindelings vertrouwen

“Intussen ben ik al 21 jaar klant bij VIGO en heb ik een echte vertrouwensband opgebouwd met zorgverstrekker Jo. Ik vertrouw hem blindelings en volg zijn advies. Ook voor deze nieuwe rolstoel heb ik dat gedaan en dat beklaag ik me allerminst. Als ik een nieuwe rolstoel nodig heb of er moet een onderhoud of herstelling gebeuren, dan weet ik dat bij VIGO altijd terechtkan.”