Afspraak maken

Wij zijn voor de eerste keer in contact gekomen met VIGO ongeveer 6 jaar geleden toen onze zoon Willem ongeveer 1 jaar was. Willem had een erge afplatting (afwijking) aan de achter-zijkant van het hoofd.

Getuigenis Willem 1

Onze kinderarts had ons doorverwezen naar UZ Gent en daar hebben wij VIGO leren kennen. De VIGO-mensen constateerden dat het nodig was om Willem een helmpje te laten dragen.

We kregen we een korte uitleg over het hele traject en meteen een eerste afspraak in VIGO te Wetteren voor een maatname

Op alle vlakken zijn we steeds goed geïnformeerd en begeleid. Wij hadden met onze zoon een zeer goed resultaat na het dragen van het helmpje. We hadden hier natuurlijk wel op gehoopt maar het resultaat was zelfs voor ons verbluffend.

Ons tweede kindje werd in april 2019 geboren. Met in ons achterhoofd de afplatting van zoon waren wij daar meer bewust over maar het mocht niet baten.

Op aanraden van de kinderarts hebben wij opnieuw contact opgenomen met VIGO ivm een afplatting aan de achterkant van het hoofdje van onze dochter, toen 8 maandjes oud.

Net als de eerste keer kregen we een vaste persoon toegewezen waarbij je het hele traject doorloopt. Van haar hebben wij alle informatie gekregen over hoe alles nu precies verloopt.

In het begin werd een 3D scan van het hoofdje genomen om te zien waar de afvlakking zich juist bevindt. Ondertussen blader je door een catalogus om een kleur te kiezen voor het helmpje. Bij ons was dit roze met kersen erop.

Met de info die de scan oplevert wordt er een helmpje op maat gemaakt dat je bij een volgende afspraak kan passen. Na het passen en eventuele aanpassingen is het helmpje klaar om gedragen te worden.

Onze dochter moet het helmpje 24u per dag aanhouden, enkel eventjes af bij het omkleden en de douche. We moeten voortdurende controleren op eventuele drukplekjes en dan denk je als ouder dat het bijzonder lastig moet zijn voor je kindje. De kindjes zijn het echter snel gewoon en als ouder wordt het ook een routine.

Zowel bij onze zoon als onze dochter mochten we altijd telefonisch contact opnemen voor vragen of problemen en indien nodig werd een bijkomende afspraak gemaakt.

In beide gevallen werden we telkens vriendelijk onthaald en begeleid. Dat helpt echt tijdens het traject !