Afspraak maken

"Ik ben Stefanie, mama van Tille. In 2008 stond mijn wereld even stil. Mijn kleine boon werd geboren met aan de linkerzijde een stompje. Via Dr. Stockman en de begeleiders van de GON-begeleiding kwamen wij terecht bij VIGO die ons onmiddellijk met raad en daad bij stonden."

Dankzij VIGO kan Tille zich nu ten volle ontplooien net zoals alle andere kinderen. Tille gaat voetballen bij de plaatselijke voetbalclub, gaat naar de buurtschool, fietst door de straten en zwemt zijn baantjes alsof er niets aan de hand is. Om deze stap te zetten was de prothese die VIGO voor hem maakt een grote hulp, voor andere kinderen valt het niet onmiddellijk op en kon Tille zich makkelijker integreren. De prothese die Tille draagt heeft niet enkel een mentale hulp maar ook een fysieke hulp, door de prothese te dragen zit hij mooi recht aan tafel, kan hij zijn blad tijdens het schrijven beter vasthouden en zijn de fysieke klachten zoals rug- nek- en schouderpijn verleden tijd.

Ook de gezamenlijke activiteiten die VIGO organiseert hielpen Tille in het plaatsen van zijn beperking. Daar komt hij in contact met andere lotgenoten en kunnen zij dan eens met elkaar hun ervaring delen en kan er gesport worden onder de begeleiding van de VIGO begeleiders.

Door de openheid en gezelligheid binnen VIGO ziet Tille er niet tegenop om langs te gaan bij VIGO. Hij vindt het trouwens super om zijn eigen prothese te mogen personaliseren, een prothese met voetballen of zoals zijn huidige MIO-prothese die hij volledig in het zwart wou hebben. Toen hij deze de eerste maal mocht aandoen voor school stond hij er op de speelplaats zelf mee te pronken.

Ouders die ook in deze situatie komen te zitten raad ik zeker aan om contact op te nemen met VIGO.

DSC03050