Afspraak maken

In 2009 belandde Yves Krauth (42), uit Kelmis in Duitstalig België, na een motorongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel. Het leven van Yves vóór en na het ongeval is 180 graden omgedraaid. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten.

A Getuigenis Yves Krauth

“Vanaf mijn eerste dag revalidatie ben ik actief beginnen sporten. Vóór mijn ongeluk was sporten al mijn leven, en nu nog steeds, alleen zijn het andere sporten geworden. Zo kwam ik ook in contact met VIGO Mobility. Zij zorgden telkens voor een aangepaste rolstoel”, zegt Yves. Hij speelde onder meer rolstoelrugby bij de nationale Lions ploeg en is een topper in het handbiken. Vandaag is hij aan de slag als life-coach voor mensen met een beperking.

VIGO Mobility beschikt over een zeer breed aanbod mobiliteitshulpmiddelen:

van alle types manuele rolstoelen, over elektrische rolstoelen, scooters, looprekken, fietsen en handbikes, tot de meest high tech sportrolstoelen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn paramedisch, geschoolde mobiliteitsexperten die eerst grondig de noden van de klant bekijken om vervolgens het best passende mobiliteitshulpmiddel te adviseren. Hiervoor is men niet gelimiteerd tot één merk maar werkt men samen met de grootste en meest gekende leveranciers.

Moet het hulpmiddel toch nog wat aangepast worden om beter aan te sluiten op de noden van de klant ? Geen nood. De VIGO zorgverstrekkers evalueren dit nauwkeurig om tot een perfecte zithouding te komen en in samenwerking met de mensen uit het eigen atelier worden aanpassingen op maat uitgewerkt. “Ook daarin maken ze een wereld van verschil want een goeie zithouding is essentieel voor je gezondheid. Een slechte houding kan na jaren leiden tot rug-en andere klachten. En als orthopedisch bedrijf maken ze ook de hulpstukken op maat in hun eigen ateliers. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ze me een rolstoel probeerden verkopen, als klant sta je echt centraal en hun team doet er alles aan om de perfecte stoel voor je te vinden”, besluit Yves.

Red. Didier Verbaere, HLN.