Afspraak maken
Octopus - touwenparcours met prothese

Rennen op de speelplaats, ravotten in het bos, op kamp gaan met de jeugdbeweging of een potje voetballen met vriendjes. Dat zouden kindjes die een arm of een been missen toch ook perfect moeten kunnen? Dat vonden wij ook. Helaas worden sportprotheses in België nog niet terugbetaald; Tijd voor actie dachten we. Het Octopus-project was geboren.

Sportprothese voor kinderen

Octopus - Roseline

Momenteel betalen de ziekenfondsen in België enkel zogenaamde stapprotheses terug, maar daarmee kunnen kinderen moeilijk ravotten of sporten met hun leeftijdsgenootjes. Daarom willen wij alle kinderen die een been of een arm missen voorzien van een gratis sportprothese. Dit geeft kinderen de kans om zich sportief te ontplooien én het geeft hen ook een boost aan zelfvertrouwen.

Daarnaast willen we dat onze Octopussen zich samen amuseren. Daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten waar ze met heel veel plezier aan deelnemen. Geen saaie bedoening dus, maar een leuk clubje van enthousiaste kinderen. Zo zijn verschillende Octopussen intussen ook goede vrienden geworden.

Word jij onze nieuwe Octopus?

Blade klimtouwen

Ben jij jonger dan 16 jaar en draag je een prothese?

Wil je ook bewegen en sporten met een sportprothese? Dan kan jij wel eens onze volgende Octopus worden!

Contacteer ons even via onderstaande knop en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen doen!

Neem contact met ons op

in samenwerking met Android34

Lescut

Het Octopus-project is ontstaan in samenwerking met de organisatie Androïd 34, een organisatie die werd opgericht door professioneel golfer Cedric Lesut en die zich inzet om kinderen met een amputatie of met een beperking aan de onderste of bovenste ledematen aan het sporten en het bewegen te brengen.

Sinds het opstarten van deze samenwerking hebben we al meer dan 25 kinderen kunnen helpen met een sportprothese. Daar zijn we uiteraard trots op, zeker als we zien hoe blij onze Octopussen hiermee zijn. Maar hier stopt het niet voor ons. Het is onze ambitie om alle 230 kinderen in België met een amputatie te helpen. Nog heel wat werk op de plank dus, maar we gaan er 100% voor!

Untitled design 2022 09 01 T140559 870

Download de Octopus-brochure

Klik hier

Nog wat sfeerbeelden van onze meest recente activiteit

Octopus 1
Octopus 2
Octopus 3
Octopus 4
Octopus 5
Octopus 6
Octopus 7
Octopus 8
Octopus 9