Afspraak maken

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen

Steunzolen onderhouden is niet moeilijk. Toch is het belangrijk, want door je steunzolen goed te onderhouden verleng je de levensduur ervan. In deze blog geven we je enkele tips om je steunzolen zo lang mogelijk in optimale conditie te houden.

Tip 1: Steunzolen niet laten stinken

Door te zweten in je schoenen, kunnen steunzolen na verloop van tijd onaangenaam gaan ruiken. Om dat te vermijden haal je best elke avond de steunzolen uit je schoenen en laat ze drogen. Ga je met blote voeten in je schoenen? Trek dan een kousje met de opening naar beneden over de steunzolen. Zo vermijd je rechtstreeks contact tussen de huid en de steunzolen, waardoor ze minder snel gaan geuren.

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen - niet laten stinken

Verspreiden je steunzolen toch onaangename geurtjes, dan kan je ze best 24u (verpakt in een plastiekzakje) in de diepvriezer bewaren. Op die manier dood je de bacteriën, die de geur veroorzaken, en verdwijnt de onaangename geur.

Wat ook kan helpen is om 2 paar steunzolen afwisselend te gebruiken. Voor meer informatie omtrent een 2e paar steunzolen kan je terecht bij je zorgverstrekker.

Tip 2: Steunzolen reinigen met de hand

Steunzolen uit kunststof kan je wassen, maar steek je steunzolen zeker niet in de wasmachine. Reinig ze met de hand in lauw water met PH-neutrale zeep. Laat de steunzolen zeker ook niet drogen op de verwarming, want daar gaan ze door kapot! Indien vroegtijdig slijtage optreedt door intens gebruik, kunnen we de bekleding van je steunzolen ook vernieuwen. Maak hiervoor een afspraak in één van onze vestigingen.

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen - reinigen met de hand

Tip 3: Steunzolen uit leder

Bij steunzolen uit leder behandel je de boven- en onderzijde best preventief met een voedende ledercrème. Zo blijft het leder soepel en gaan de inlegzolen langer mee. Indien de bekleding toch beschadigd is, kunnen we die voor jou vernieuwen. Maak hiervoor een afspraak in één van onze vestigingen.

Gerelateerde artikels