Afspraak maken

Paralympics: VIGO-medewerkers Jeroen en Ward kijken terug op hun Paralympisch avontuur in Tokio

Paralympics: VIGO on the road to Paris

Door de coronapandemie gingen de voorbije Paralympische Spelen in Tokio een jaar later door dan gepland. In 2021 was het dan toch eindelijk zover en mochten ook 4 orthopedische zorgverstrekkers die bij VIGO werken het vliegtuig opstappen om 10 dagen lang mee te draaien in het Ottobock Technical Service Center waar de atleten langskomen om hun orthopedische hulpmiddelen of mobiliteitshulpmiddelen te laten herstellen of onderhouden wanneer nodig.

Hoe is het nu om daar te werken? Jeroen en Ward, zijn twee VIGO-zorgverstrekkers die er 10 dagen lang live bij waren in het Ottobock Technical Service Center. Zij vertellen er graag meer over.

Paralympics: Peter Genyn

Bijleren van collega's

“Waar ik persoonlijk enorm naar uitkeek, was het samenwerken met collega’s van over de hele wereld”, vertelt Jeroen. “Die verwachtingen werden voor mij in de praktijk ook helemaal ingelost.” Ward treedt Jeroen bij: “Elke dag dat we in het Technical Service Center waren, werkten we samen met ander collega’s. Ik heb samengewerkt met Amerikanen, Japanners, Chinezen, … Noem maar op”, vertelt Ward.

“En het leuke daaraan is dat al die collega’s vaak op een iets andere manier werken of andere inzichten met zich meebrengen”, vult Jeroen aan. “Dat zorgt ervoor dat je zelf ook wel heel wat zaken oppikt. En soms was het zelfs zo dat we elkaar door de taalbarrière in eerste instantie niet begrepen. Maar doordat we dezelfde job doen, begrepen we toch al snel wat de ander wilde zeggen. De onderlinge collegialiteit en de wil om atleten te helpen was zeer groot en dat maakte het een unieke ervaring.”

Gevarieerd takenpakket

“Van zodra we aankwamen in Tokio volgden we een strak schema dat voor elk van ons was uitgetekend. Meestal werkten we in het Technical Service Center dat in het Paralympisch dorp gevestigd was, maar we waren ook geregeld van dienst in de kleinere servicecentra die vlak naast de verschillende competitielocaties waren gevestigd”, vertelt Ward.

“Ons takenpakket was ook zeer divers”, vult Jeroen aan. “Dat ging van het herstellen van een rolstoel of het vervangen van een binnenband tot protheses opnieuw uitlijnen of zelfs nieuwe prothesekokers maken. Het was ook best wel indrukwekkend over hoeveel materiaal we konden beschikken om daar ons werk te doen. Dat moet een enorme logistieke uitdaging zijn om al dat materiaal daar te krijgen, maar het zorgt er wel voor dat wij de atleten op de best mogelijke manier ondersteuning konden bieden.”

Peter Genyn pakt goud

“Het meest memorabele moment was voor mij toen de Belgische rolstoelatleet Peter Genyn goud pakte. Net voor de race werd zijn rolstoel gesaboteerd en kwam hij in volle paniek aan in het kleinere servicecenter nabij de atletiekbaan. We zijn met enkele collega’s meteen in actie geschoten en hebben al het mogelijke gedaan om zijn rolstoel last-minute te herstellen en Peter ondanks die sabotage toch nog aan de start te krijgen. Dat lukt uiteindelijk en dan pakte Peter ook nog goud.

Beluister ook onze podcast met Peter Genyn via Spotify hieronder.

In zijn interview met Sporza achteraf stond ik bij hem en dan voel je ook echt de emoties en hoeveel dit voor hem heeft betekend. Daarvoor doen we het. Het gevoel dat je daar voor een klein stukje toch aan meegeholpen hebt en de dankbaarheid die we toen van Peter kregen was enorm. Een herinnering om te koesteren”, vertelt Jeroen.