Voorschrift voor steunzolen: alles wat je moet weten
Is een voorschrift voor steunzolen noodzakelijk of kan je ook steunzolen kopen zonder voorschrift? Is de huisarts bevoegd om een voorschrift voor te schrijven en hoe lang is zo’n voorschrift geldig? In deze blog geven we een antwoord op al deze vragen.
Wanneer heb je een voorschrift nodig voor steunzolen?
Een voorschrift voor steunzolen is noodzakelijk wanneer je een terugbetaling wil door de mutualiteit van je op maat gemaakte steunzolen. Enkel voor op maat gemaakte steunzolen heb je recht op een terugbetaling.
Voorschrift steunzolen door huisarts of gespecialiseerde arts?
Steunzolen op maat dienen voorgeschreven te worden door een gespecialiseerde arts. Alle artsen die gespecialiseerd zijn in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie kunnen je van een voorschrift voorzien.
Hoe lang is mijn voorschrift voor steunzolen geldig?
Een voorschrift voor op maat gemaakte steunzolen is 2 maanden geldig als je voor de eerste keer steunzolen laat maken. Is het niet de eerste keer en gaat het om een hernieuwing van je oude paar steunzolen, dan is er een geldigheidstermijn van 6 maanden.
Waar kan ik terecht eenmaal ik mijn voorschrift heb?
Bij VIGO ben je aan het juiste adres om je steunzolen op maat te laten maken. Jaarlijks produceren we zo’n 50.000 paar steunzolen met de allergrootste precisie en zorg in onze eigen ateliers. Bovendien is er altijd een locatie bij jou in de buurt waar je terechtkan voor je steunzolen. Het enige wat je niet mag vergeten mee te brengen is uiteraard het voorschrift zelf.
Vragen of een afspraak maken?
Heb je vragen omtrent steunzolen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Uiteraard kan je indien je dat wenst ook meteen online een afspraak maken voor de maatname van je steunzolen. We helpen je heel graag verder.
Deel het artikel