Afspraak maken

De terugbetaling van steunzolen in België in 2024 bedraagt €28,77 per steunzool. Voor een paar steunzolen kan je dus rekenen op een tegemoetkoming van €57,54.

Twee voorwaarden voor terugbetaling

Er zijn 2 voorwaarden verbonden aan de terugbetaling van steunzolen:

  1. Alleen bij op maat gemaakte steunzolen heb je recht op een tegemoetkoming
  2. Je hebt een voorschrift nodig van een gespecialiseerde arts om recht te hebben op een terugbetaling. Alle artsen die gespecialiseerd zijn in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie kunnen je van een voorschrift voorzien.

Terugbetalingsprocedure

Wil je genieten van een terugbetaling, raadpleeg dan eerst een gespecialiseerde arts.

De arts zal je een voorschrift meegeven. Eens je dat voorschrift hebt, kan je bij ons terecht voor de maatname. Wacht niet te lang, want een voorschrift is maar 2 maanden geldig als je voor het eerst steunzolen laat maken. Indien het om een hernieuwing gaat van de steunzolen is het voorschrift 6 maanden geldig.

Wanneer je je steunzolen komt ophalen bij VIGO geven we jou een bewijs van aflevering. Dat bewijsje dien je samen met het voorschrift te bezorgen aan het ziekenfonds.

Wanneer heb je recht op nieuwe steunzolen?

Eens je een eerste paar steunzolen hebt op voorschrift van de arts moet je die ook regelmatig vernieuwen. Dat is nodig om de optimale werking van de steunzolen te kunnen garanderen.

Hier speelt je leeftijd een belangrijke rol. Wie jonger is dan 18 jaar kan elk jaar een nieuw paar steunzolen verkrijgen met terugbetaling. Ben je ouder dan 18 jaar, dan heb je pas om de 2 jaar recht op een terugbetaling.

Vragen

Heb je vragen over de terugbetaling van steunzolen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag verder.