Afspraak maken

Wanneer heb je steunzolen nodig?

Zorgverstrekker legt steunzolen in schoen

Heel wat mensen dragen orthopedische steunzolen op maat, maar hoe weet je nu wanneer je steunzolen nodig hebt? Hieronder geven we een aantal van de meest voorkomende redenen.

Voetklachten en voetafwijkingen

Vaak beginnen mensen steunzolen te dragen als ze voetklachten (bv. pijn aan de hiel of aan de bal van de voet) ervaren of een voetafwijking hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan platvoeten, holvoeten, hielspoor, hallux valgus en andere voetaandoeningen. Ook bij diabetes of reuma – waarbij mensen sneller last krijgen van voetklachten - kan dat noodzakelijk zijn.

Steunzolen voor rug-, nek-, heup-, bekken- of knieklachten

Steunzolen hebben niet alleen effect bij voetklachten of voetafwijkingen, maar bijvoorbeeld ook bij rug-, nek-, heup-, bekken- of knieklachten.

Dat is niet zo vreemd. Je voeten ondersteunen namelijk je volledige lichaam. Ga je wandelen, lopen, werken of sporten? Je voeten zijn altijd van de partij. De belasting op je voeten is dan ook niet te onderschatten. Steunzolen op maat verlichten die belasting. Ze geven niet alleen steun, maar ze kunnen ook de voetstand en de lichaamshouding bijsturen. Zo worden je voeten in een bepaalde positie geplaatst en dat heeft invloed op alle gewrichten en lichaamsdelen die je gebruikt tijdens het bewegen. Hierdoor kunnen steunzolen ook rug-, nek-, heup-, bekken- of knieklachten verhelpen.

Steunzolen voor sporters

Tijdens het sporten verhoogt de belasting op de voeten. Daarom hebben ook sporters vaak baat bij steunzolen. Hier kies je best voor speciale sportsteunzolen die de schokken tijdens het sporten extra absorberen.

Altijd dichtbij

Denk je nood te hebben aan steunzolen op maat? Raadpleeg dan eerst een gespecialiseerde arts en maak vervolgens een afspraak in één van onze 20 vestigingen in België. We helpen je heel graag aan op maat gemaakte orthopedische steunzolen. Heb je vragen over steunzolen, aarzel dan zeker ook niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina.

Heb je vragen over steunzolen?

Aarzel dan zeker ook niet om contact met ons op te nemen.

Ik neem contact op